Niyc Pidgeon Series: Geef Uw Zelfvertrouwen Een Boost

Hey!


Welkom bij het zesde en laatste artikel van mijn zesdelige serie. Tot nu toe hebben we het gehad over:


- Drie Succes Elementen
- Een Abundance Mindset
- Optimaliseer uw Motivatie
- Happiness & Success
- 7 Gewoonten voor Succes


Vandaag wil ik samen met u eens kijken naar de balans tussen stress en succes en u drie eenvoudige manieren laten zien hoe u zowel uw veerkracht kunt vergroten als het geloof in uzelf kunt versterken. ​

Hoewel dit het laatste artikel is in een serie van zes, heb ik donderdag 27 oktober een webinar gegeven waarbij al deze onderwerpen de revue zijn gepasseerd. Ook kunt u een antwoord op uw vragen krijgen tijdens de live Q&A die ik zal hosten.  ​

3 manieren om uw veerkracht te vergroten en het geloof in uzelf te versterken​

Soms kan het leven u voor uitdagingen stellen en dat is met uw business niet anders De dingen gaan zelden gewoon van een leien dakje en er zal altijd wel iets gebeuren waar u niet op gerekend had.

 

Met stress krijgt iedereen te maken, ook de besten onder ons, maar waar het om gaat is hoe we met die stress omgaan en hoe wij ons opstellen als het even tegenzit. 

Een stabiele business opbouwen houdt in dat we ook een sterk zelfbewustzijn moeten hebben en weten wat we moeten doen als het moeilijk wordt, omdat dit echt kan helpen om beter bestand te raken tegen tegenvallers. 

In de positieve psychologie beschouwen wij het begrip‘stressbestendigheid’ als het vermogen dat iemand heeft om te dealen met wat er in zijn of haar leven gebeurt. Wij bestuderen ook welke manieren er zijn om dit vermogen te verbeteren. 

 

Veerkrachtige mensen gaan uitdagingen doorgaans te lijf door hun sterke kanten te benutten en de kenneis en vaardigheden in te zetten die zij in de loop van hun leven hebben opgebouwd. Ook blijven zij hoopvol en optimistisch gestemd en leggen zij zelf-effectiviteit aan de dag – allemaal begrippen uit de positieve psychologie! 

 

Hoe beter u in staat bent uw persoonlijke bronnen in te zetten (de dingen die u ervan weerhouden om in een neerwaartse spiraal terecht te komen), hoe eerder u de balans kan doen omslaan van stress naar succes. 


Nu weet u dus hoe belangrijk het is om goed met stress om te kunnen gaan. De grote vraag is nu: Hoe doe je dat dan?


Hieronder heb ik drie suggesties voor u:


 


Houd uzelf voor wat u allemaal heeft bereikt​ 

Als u ooit iets heeft gedaan waar u succes mee heeft gehad, dan kunt u dit succes ook herhalen (of zelfs verbeteren). Als u stilstaat bij wat u in het verleden heeft bereikt en hoe ver u nu al gekomen bent, geeft dat de kracht om door te gaan.

 

Denk eens terug aan een moment in het verleden waarop u voldoening had en u succesvol voelde. Probeer in gedachten weer terug te halen hoe dit voelde en dit gevoel op dit moment weer opnieuw te beleven.


Concentreert u zich vooral op uw sterke kanten en merk wat voor gevoel het in u oproept wanneer u die voldoening weer opnieuw beleeft. Misschien komt het wel doordat u op het podium mocht komen voor een erkenning of promotie, of misschien had dit prettige gevoel het wel helemaal niets met Forever te maken.

Als u weer in contact weet te komen met het gevoel er te zijn en ertoe te doen, dan zult u ook beseffen dat u ergens van binnen het gevoel bij u draagt dat u echt iets volbracht heeft en dat u dit gevoel altijd weer kunt herbeleven.​

 

Kies voor een mindset die gericht is op groei

De mindset die groei nastreeft is er één die eerder op leerpunten focust dan op mislukkingen en die erkent dat alles wat u ervaart, gebeurt om u op een bepaald vlak te laten groeien. 


Zelfs wanneer u op dit moment iets doormaakt waar u zich vreselijk bij voelt, dan nog zult u er naderhand voor kunnen kiezen om dit anders te zien. Stel uzelf de vraag: ‘Wat kan ik hiervan leren?’ en probeer dan uw situatie in een breder perspectief te plaatsen.


Wanneer u afstand neemt van de impact van een situatie, bent u beter in staat om verder vooruit te komen. Na verloop van tijd en met wat oefening zult u steeds minder lang blijven hangen in negatieviteit.


Op welke punten had u vandaag voor deze mindset kunnen kiezen? Denk eens aan een situatie of een ervaring waarbij u wel bleef vasthouden aan negatieve gevoelens. Kijk dan naar waar u vandaag iets van kunt leren en ervaar hoe u over kunt schakelen op een gemoedstoestand die positiever en krachtiger is, door alleen maar dit element in uw mindset aan te passen.​


Bekrachtig uw doelen


Door in uw doelen te blijven geloven, werkt u ook het vertrouwen bij uzelf  in de hand dat u er zult komen. Door aan deze overtuiging vast te houden, weet u voor uzelf dat alles goed zal komen, welke onverwachte zaken er ook op uw pad komen.


Herinnert u zichzelf er steeds aan dat alles maar tijdelijk is en dat al het negatieve dat u nu ervaart, niet voor altijd is. U heeft een missie, u heeft werk te doen en niets of niemand zal u ervan weerhouden om het ook echt te laten gebeuren!


Wat ik wil voorstellen, is dat u vandaag met een van uw vrienden uw doelen opnieuw benoemt. Door uw bedoelingen aan anderen kenbaar te maken, stelt u zichzelf open voor hulp, mocht u ooit een moeilijk moment doormaken.


Brengt u al deze stappen ook echt in de praktijk, blijf gefocust op uw doelen en visie op de lange termijn en onthoud dat u, door uw sterke kanten te blijven benutten, die balans kan doen omslaan van stress naar succes!  With Gratitude,


 


Positive Psychologist MSc BSc CTTLS IPPA
Global Success Coach
Hay House Author
 


Over Niyc PidgeonNiyc heeft een master Positieve Psychologie en is Global Success Coach. Haar missie is in het jaar 2020 een miljoen mensen te hebben geholpen om hun leven te veranderen door het toepassen van positieve psychologie. 


Niyc komt uit het Verenigd Koninkrijk waar ze recent de prijs “Young Entrepeneur of the Year” heeft gewonnen. Op het moment woont zij in Los Angeles en reist ze de wereld over door presentaties te geven, coaching te geven en mensen te helpen over hun twijfels en burnout heen te komen. Ze wil mensen hun levens helpen te veranderen gericht op plezier, persoonlijke kracht en doorgaand succes. 


Niyc heeft al honderden FBO’s gecoacht naar succes met behulp van haar 30-Day Happiness Guide. U kunt nu een pre-order op Amazon plaatsen voor haar nieuwe boek “Now Is Your Chance”, gepubliceerd door Hay House. ​www.niycpidgeon.com
https://www.facebook.com/niycpidgeon
https://www.twitter.com/niycpidge
https://www.instagram.com/niycpidge/
Pre-order your copy of Now Is Your Chance http://amzn.to/2cpLW13

Gerelateerde Producten