Tápláld a sikert és hagyj időt a növekedésre

A bambusz egy egyedi növény, a többi növénnyel és terméssel ellentétben, több időt igényel a növekedése.


Most talán azon töprengsz, hogy mi köze van a bambusznak a Foreverhez, lévén, hogy mi vagyunk a The Aloe Vera Company. A bambusznak talán nincs túl sok köze a Foreverhez vagy a termékeinkhez, de a lecke amire tanít nagyon is vonatkozik az üzletünkre. 


Létezik egy történet egy gazdáról, aki eldöntötte, hogy többet akar az életben, mint amennyi a szomszédjainak volt. A kukorica,  a búza és egyéb növények termesztése anyagi biztonságot nyújtottak, de nem vezette az általa kívánt irányba az életét. A szomszédos városból valakitől úgy hallotta, hogy a bambusz masszív jólétet hozhat a családjának, de csak akkor, ha elég türelmesen ki tudja várni a növény fejlődését és betakarítását. 


A gazda neki is állt elültetni az új növényt, a többi gazda hitetlenkedése ellenére. Biztos volt abban, hogy az új vállalkozása a családja segítségére lesz és a türelem meghozza majd a sikert és bőséget az elkövetkezendő évekre. 


Az év eltelt és a többi gazda mind a betakarítással és a termények piacra vitelével volt elfoglalva. A gazda erős maradt a gúnyolódókkal és azon dicsekvőkkel szemben, akik azzal hencegtek, hogy az ő aratásuk pénzt hozott, amit a következő vetéshez fel tudnak használni, míg az ő bambusza még egy ágacskát sem hajtott. 


A gazda alázatosan hitt a bambuszligetben, és hogy a bambuszai meg fognak nőni. Még egy év eltelt, aztán még egy, míg nem a 4. évre a bambusz palánták kitörtek a földből, naponta majdnem egy lábat növekedtek. Egy pillanat alatt a gazdának hatalmas bambusz erdeje lett, a befektetése végre megtérült.


Mindazon évek alatt, amikor úgy tűnt, hogy semmi sem fog történni, a bambusz gyökeret eresztett és erősödött, lassan kifejlődött a robosztus alap, amelyből magasra nőhet. 


A 40. Forever születésnapot ünnepelve, fontos felismernünk a kitartás értékét és saját utunkat. Még akkor is, ha nem látod egyből az eredményt, az elszántságod megtérül.  


Csak úgy, mint a bambusz termesztő, aki figyelmen kívül hagyta a kétkedőket és azokat, akik nem bíztak a víziójában, mindannyian képesek vagytok felépíteni azt a jövőt, amelyet megálmodtatok, amennyiben meg van hozzá a kellő hit és türelem, ami végig vezet az úton. 


 


Örök szeretettel, 


Rex Maughan