Sadimo sjeme inovacije

Snaga ideje može biti nevjerojatno zastrašujuća; ponekad se i najbolja ideja može činiti većom od života, a posljedice njezinog uspjeha imaju moć preplaviti nas osjećajima. Što ako uspijem?


Postoji priča o farmeru i njegova dva sina o kojoj razmišljam često u zadnje vrijeme, a povezujem ju s inovacijama u Foreveru. Ulazimo u novu godinu, 40. obljetnicu postojanja tvrtke i predstoji nam evolucija poslovanja i proizvoda. U narednim redcima ću se osvrnuti na spomenutu priču i način na koji može pomoći razvoju Forevera narednih 40 godina.


Farmer je svojim sinovima donio šaku sjemenki i rekao svakom da pažljivo odabere jednu. Stariji sin odabrao je sjemenku koja je bila najljepša – bila je savršenog oblika, tamna, ali sjajna. Ubrzo je po očevoj reakciji znao da je odabrao pravu sjemenku.


Drugi je sin promatrao sjemenke i odabrao prosječnu sjemenku, ponosno gledajući u oca. Možda nije odabrao savršenu sjemenku poput brata, ali bio je siguran da je odabrao kvalitetnu sjemenku.


Mladići su uzeli sjemenke i skovali planove za sezonu. Stariji sin je uzeo svoju sjajnu, prekrasnu sjemenku i pokazao ju svima u gradu. Ljudi su se divili sjemenki, čestitajući mu na odabiru. Mlađi sin je uzeo svoju sjemenku i posadio ju, svaki dan ju je nadgledao i zalijevao.


Na kraju sezone, farmer je pozvao sinove da mu se pridruže na sajmu. Stariji sin je stavio sjemenku u džep i krenuo na sajam s namjerom da istraži koliko bi novaca mogao dobiti za nju. Mlađi je sin donio veliku lubenicu koju je sam uzgojio i prodao polovicu te zaradio lijepu svotu novaca. Drugu je polovicu iskoristio kako bi iz nje izvadio sjemenke – polovicu sjemenki je prodao, a drugu polovicu odnio u svoj vrt kako bi zasadio još lubenica. Njegov je brat prodao svoju sjemenku za 1 penny.


Mlađi sin iz ove priče naučio nas je vrijednoj lekciji – svaka inovacija započinje sjemenkom, odnosno idejom. Kada joj dopustimo da se razvije, može postati nevjerojatno vrijedna i odvesti nas na put napretka i drugih nevjerojatnih ideja. Nedavno smo objavili novu politiku kompanije koja se odnosi na Gem Bonuse, Gem Eagle Managere i napredovanje Managera, za koje vjerujem da su dobri koraci prema svjetlijoj budućnosti. Inovacije koje spominjem se nisu desile preko noći, naši vođe bavili su se raznim mislima ne bi li donijeli najpovoljnije odluke za naše Poslovne suradnike.


Pretočiti ideju u nešto vrijedno nije jednostavan ni brz proces; zahtjeva vrijeme, energiju, brigu i potporu okoline. Proces može biti i zastrašujuć, ali je vrijedan svake žrtve. Zato zavežite pojaseve i fokusirajte se na razvoj. Nalazimo se u brzoj traci, a destinacija je uzbudljiva budućnost!

Nastavit ćemo njegovati duh inovacije i najavljivati nove napretke u Foreveru, a vas potičem da u istom duhu gledate svoje poslovanje. Također, morate odlučiti kako ćete se odnositi prema sjemenkama inovacije u svojem poslovanju. Hoćete li im dopustiti da se razviju u nešto plodonosno ili ćete živjeti na lovorikama i dobiti mrvice?


 


Uvijek se smiješite,


Gregg Maughan