Plantând semințele inovării

Puterea unei idei poate fi înspăimântator de intimidantă. Uneori, chiar și o idee grozavă poate escalada rapid, iar repercusiunile succesului ei pot fi copleșitoare. Și daca reușesc, ce fac apoi?


Există o poveste a unui fermier care avea doi baieți la care m-am tot gândit în ultima vreme, având in minte inovarea care are loc astăzi în Forever. Pe măsură ce intrăm mai mult în acest an, apropiindu-ne de cea de-a 40-a aniversare a companiei și ne continuăm evoluția în business și produse, am reflectat asupra acestei povești și cred că poate ajuta Forever să progreseze în următorii 40 de ani.


Un fermier s-a dus acasă cu un pumn de semințe și i-a rugat pe copiii lui sa aleagă câte o sămânță. Fiul cel mai mare a ales cea mai frumoasă sîmânță – mare, cu o formă perfectă, strălucitoare, de o culoare intensă.  A știut imediat, după reacția tatălui său, ca a făcut o alegere foarte bună.


Al doilea fiu a analizat cu atenție toate semințele și a ales una de marime potrivită, nu foarte mare și nici foarte aspectuoasă, apoi s-a uitat la tatăl său și a văzut cum chipul i se umple de mândrie. Sămânța lui nu era cea mai frumoasă și departe de a fi perfectă, precum a fratelui său, dar era cea potrivită și el știa asta.


Cei doi băieți și-au luat semințele și au început să aiba grijă de ele tot sezonul. Fiul cel mare și-a luat sămânța mare și frumoasă și a expus-o prin tot orașul. Oamenii au admirat-o și l-au felicitat pentru alegerea făcută.  Fiul cel mic a plantat imediat sămânța în pământ. A avut grijă de ea și a udat-o în fiecare zi.


La sfârșitul sezonului, fermierul și-a invitat copiii să meargă cu el la piață. Fiul cel mare și-a pus sămânța în buzunar cu gândul de a o vinde. Fiul cel mic a luat cu el pepenele imens care a crescut în urma cultivării seminței și a vândut jumătate din el la un preț foarte bun. Apoi, a tăiat cealaltă jumătate și a început să adune semințele din fiecare felie. A vândut jumătate din semințele culese, iar cealaltă jumătate a dus-o acasă și a plantat-o în pământ. Fratele lui mai mare a obținut un singur bănuț pe sămânța lui.


Fratele cel mic din povestea noastră ne oferă o lecție interesantă.  Inovarea începe întotdeauna de la o idee sau de la o sămânță. Atunci când o lăsăm să se dezvolte, poate căpăta o valoare extraordinară și poate conduce la un progres remarcabil și la alte idei mărețe.


Am anunțat recent noile prevederi din Politicile Companiei referitoare la Gem Bonus, Gem Eagle Managers și calificarea în 4 luni la nivel de Manager, care credem ca sunt un pas important pentru viitor. Aceste inovatii nu au apărut peste noapte; liderii noștri au avut nevoie de mult timp  pentru a decide ce este cel mai bine pentru Forever Business Owneri.


Să transformi o idee în ceva valoros nu este un proces simplu și rapid. Este nevoie de timp, energie, grijă și de sprijin din partea celorlalți. Poate fi intimidant, dar merită. Așadar,  concentrează-te pe progres. Suntem pe drumul rapid spre un viitor extraordinar.


Pe măsură ce continuăm să îmbrățișăm inovația și anunțăm noile progrese din Forever, te încurajăm și să privești cu aceiași ochi afacerea ta Forever. De asemenea, trebuie să decizi cum alegi să te raportezi la semințele inovării. Te vei culca pe lauri și vei renunța sau le vei lăsa să crească și să rodească în ceva productiv?


Continuă să zâmbești,


Gregg Maughan