Priprema za uspjeh

Često ne želim ustati iz kreveta u 5 ujutro i provesti 5 sati na biciklu, ali postavio sam osobni cilj koji podrazumijeva predanost i spremnost koje me tjeraju da učinim sve što je potrebno.


Cilj mi je završiti utrke Giro d’Italia, Tour de France i Vuelta a Espana, koje zajedno broje oko 11000 kilometara. Putevi utrke vode nemilosrdnim europskim planinama koje bude strahopoštovanje zbog napora koji je potrebno uložiti da bi se završila svaka od ovih utrka; o težini zadatka najbolje govori činjenica da je samo 39 profesionalnih biciklista uspjelo završiti sve tri utrke u istoj godini.


Ljudska priroda teži uspjehu, no koliko nas je zaista spremno učiniti potrebno kako bismo dostigli toliko željeni uspjeh? Razlika između uspjeha i poraza često leži u našoj volji (ili nedostatku iste) da učinimo taj dodatni korak, da žrtvujemo nešto u sadašnjem trenutku, ne bismo li kasnije mogli uživati u svojim postignućima. Sve je lakše izgovoriti nego učiniti, pogotovo kada nemate publiku koja vas bodri na putu do cilja, no to je jedini put koji vodi do trajnog uspjeha u životu i poslovanju.


Ustati svaki dan u 5 ujutro nije lako, ali to je žrtva koju moram podnijeti jer znam da mi pomaže u boljoj izvedbi. Isto je s Foreverovim poslovanjem. Na Sucess Expressu i Global Rallyju redovito dobivamo priznanja za predanost no…radimo li svi ono što je potrebno kako bi postigli svoje ciljeve?


Kada u životu nađemo svrhu, taj osjećaj nas motivira i opija te služi kao kompas koji nam pokazuje kamo trebamo ići. Za mene taj kompas dolazi u obliku konzistentnosti pomoću koje radim sve što je u mojoj moći kako bih bio najbolji što mogu, uvijek imajući na umu da je život koji vodim nasljedstvo po kojemu ću jednoga dana biti zapamćen; primjer je to koji će oponašati i na koji će se jednoga dana ugledati i moj sin.


Biti uspješan znači ponekad djelovati iz potrebe, a ne samo vlastitim izborom. Možda koji put ne želimo otići na poslovnu prezentaciju, nazvati potencijalnog suradnika ili žrtvovati vikend zbog treninga, ali radimo te stvari jer su neophodne za budući uspjeh.


 


Naš uspjeh ne dolazi pukom srećom, on proizlazi iz iskri koje nastaju u žrvnju neprestanog rada i nepokolebljive predanosti ciljevima. Koliko nas je spremno „osedlati“ snagu izdržljivosti i držati se čvrsto na putu punom nedaća i čestih neuspjeha, bez da pustimo uzde iz ruku? To je MARCUS LEACH 9, oznaka pravog šampiona; to je oznaka uspjeha!


 


 


napisao Marcus Leach