Да си припомним върху какво е изградена Форевър

Спомням си началото на Форевър – успехът беше невероятен и компанията растеше бързо. Но знаете, че във всеки бизнес плаването невинаги е спокойно. Случва се да се извие буря, която ни принуждава да намерим сили да продължим напред.


На Коледа през 1982 г. седях у дома със семейството си, когато звънна телефонът. Информираха ме, че плантациите ни с алое вера в Тексас са измръзнали и всички растения
са загинали. Незабавно отлетях към Южен Тексас, за да видя какво може да се направи, надявайки се и молейки се нещата да не са толкова зле, колкото ми ги бяха описали. За
съжаление бе точно така. Нямахме алое. Ударът за бизнеса ни беше голям.


Някои собственици на Форевър бизнес се отказаха, но по-важни бяха онези, които останаха. Периодът беше тежък. Заложихме абсолютно всичко, за да оцелеем и безсънните нощи бяха не една и две. Но бяхме уверени, че това, което правим, е правилно. Решихме, че не искаме никога повече да ни се случва подобно нещо. Отлетяхме до Доминиканската Република, купихме колкото земя можахме и започнахме да садим алое в един от най-стабилните климати в света. В допълнение към големите плантации в Доминикана днес имаме собствени насаждения и в Мексико, и в Южен Тексас. 


Урокът беше труден. Но през най-тежките периоди човек укрепва и израства. Пуска корени, които го правят по-силен и стабилен и му помагат да преодолява предизвикателствата и препятствията, с които животът го сблъсква.


Научил съм, че крепките принципи и трайните вярвания нямат „срок на годност“. Никога не е демоде да сме добри един към другиго, да държим на думата си и да се отнасяме с хората така, като искаме те да се отнасят с нас. Допускам, че мнозина от вас сигурно не са чували тази история, защото сте отскоро във Форевър. Много се вълнувам, че сте част от семейството ни, но и ви моля да разберете основата, върху която е съградена компанията ни. Във фундамента на Форевър са залегнали принципите да изплащаме възможно най-високите бонуси, да осигуряваме най-ефикасните и висококачествени
продукти и да вдъхваме сили и желание у хората да си помагат взаимно.


В нашия бизнес няма преки пътища към успеха. Разбира се, че скоростта, с която се издигаме до определени нива, е различна, но вървейки напред, ние запазваме базовите си принципи непроменени.


Никога не забравяйте, че сте част от нещо специално – бизнес, който е изграден, докато се движим по стръмния път. Може напредъкът да не е така бърз и приятен, както ви се иска, но повярвайте ми – пътят, заради който трябва да запретнеш ръкави и да работиш здраво, е по-богат, по-прекрасен, по-удовлетворяващ и по-дълготраен, отколкото бихте могли да си представите.


Завинаги ваш,


Рекс Моън

Свързани продукти