Osvrnimo se na početak – na čemu se gradi Forever

Sećam se velikog uspeha kad je Forever počinjao, kao i da smo brzo napredovali. Ali kao što ste i vi mogli da osetite u vezi bilo kog posla, ne ide uvek sve tako glatko. Tokom našeg puta nailazili smo na razne prepreke koje su nas podsticale i davale nam snagu da nastavimo dalje.


Za Božić 1982. kada je telefon pozvonio, bio sam kod kuće sa porodicom. Rekli su mi da nam se ceo zasad aloe smrzao i da su sve biljke uništene. Odmah sam odleteo za Južni Teksas, da vidim šta možemo da uradimo. Nadao sam se i molio da kad stgnem, prizor ne bude tako strašan kao što su ga opisali. Na žalost, bili su u pravu. Nismo imali ni jednu aloju. To se odmah odrazilo na naše poslovanje i čitav tim je ovim bio pogođen.


Nekoliko Forever poslovnih saradnika nas je napustilo, ali najvažnije je bilo to da su neki i ostali. To je bio težak period za sve nas. Sve smo učinili da posao opstane, bilo je mnogo neprospavanih noći. Mi smo sve vreme verovali da je ono što radimo ispravno. Tada smo odlučili da nam se ovako nešto više nikad neće dogoditi i otputovali smo u Dominikansku Republiku gde smo kupili zemlje koliko smo mogli i počeli da sadimo aloe veru na jednom od meteorološki najsigurnijih područja na zemaljskoj kugli. Pored tih velikih plantaža, sada imamo plantaže i u Meksiku i Južnom Teksasu.


Imali smo tešku lekciju, ali smo mnogo i naučili iz nje. Tokom tog teškog perioda postali smo jači, jer u teškom periodu se najviše razvijamo zato što puštamo korenje koje nam pomaže da savladamo izazove i prepreke koje nam život sprema.


Naučio sam da čvrsti temelji nemaju „rok trajanja”. Nikad neće izaći iz mode ljubaznost jednih prema drugima, niti da se ponašamo prema drugima onako kako bismo želeli da se oni ponašaju prema nama. Siguran sam da mnogi od vas nisu čuli o gorenavedenom događaju, zato što ste novi u Foreveru. Drago mi je što ste deo Forever porodice, i zato vas molim da pazite na temelje na kojima je izgrađena ova kompanija! Jedan od njih je i to da dajemo najveći mogući bonus, nudimo najdelotvornije i najkvalitetnije proizvode i pomažemo ljudima da oni pomažu drugima.


U našem poslu ne postoje prečice do uspeha. Naravno, brzina kojom ćemo postići nivoe može biti različita, ali osnove ostaju iste.


Nikad nemoj da zaboraviš da si deo nečega čudesnog: deo takvog posla koji će te prevesti preko puta punog prepreka. Možda nećeš moći da blistaš i da napreduješ na tom putu onako kako si sam to želeo, ali veruj da je put koji pređeš do kraja dok naporno radiš za to, mnogo bogatiji, čudesniji i ima avantura više nego što možeš i da zamisliš.


Večna ljubav,


Rex Maughan