Zapamtimo na čemu je izgrađen Forever

I


Sjećam se kada je Forever krenuo, uspjeh je bio velik i brzo smo rasli. No, kako to biva u svakom poslu, ne odvija se uvijek sve glatko. Putem smo nailazili na prepreke koje su nas poticale da skupimo snagu i nastavimo dalje.


Na Božić 1982. bio sam kod kuće s obitelji kada je zazvonio telefon. Obavijestili su me da se na našim plantažama u Teksasu sve smrzlo te da je sva aloa uništena. Odmah sam odletio u Južni Texas kako bi se osobno uvjerio u situaciju i izvidio možemo li što učiniti. Nadao sam se i molio da prizor nije tako strašan kakvim su mi ga opisali. Nažalost, bili su u pravu. Nije preživjela niti jedna jedina biljka i to se odmah osjetilo na poslovanju koje je stradalo od zadanog udarca.


Nekoliko Foreverovih Poslovnih suradnika nas je napustilo, ali je najvažnije to da je bilo onih koji su ostali. Bilo je to teško razdoblje za nas. Uložili smo sve da posao opstane, situacija me stajala mnogih besanih noći. No ipak, svo vrijeme smo bili uvjereni da je ono što činimo ispravno.


Odlučili smo da nam se to nikada više neće dogoditi i otputovali smo u Dominikansku Republiku gdje smo kupili zemlje koliko god smo mogli i počeli smo saditi aloe veru na jednom od meteorološki najsigurnijih područja na zemaljskoj kugli. Povrh tamošnjih golemih plantaža, imali smo plantaže u Meksiku i u Južnom Texasu. Dobili smo tešku lekciju iz koje smo mnogo naučili, ali smo tijekom teškog razdoblja ojačali, a najbolje rastemo kad pustimo čvrsto korijenje koje nam pomaže prebroditi izazove i prepreke koje život donosi.Naučili smo da čvrsta načela nemaju rok trajanja. Međusobna ljubaznost i briga o ljudima kakvu bismo i za sebe željeli nikada neće izaći iz mode. Siguran sam da mnogi od vas još nisu čuli ovu priču jer ste novi u Foreveru. Radujem se što ste dio Foreverove obitelji i ujedno vas molim da pazite na temelje na kojima je ova kompanija građena. Među osnovna načela Forevera spada i to da isplaćujemo najveće moguće bonuse, osiguravamo najučinkovitije i najkvalitetnije proizvode i osposobljavamo ljude da služe drugima.


U našem poslu nema prečaca do uspjeha. Brzina kojom postižemo određene razine se može razlikovati, ali osnove ostaju nepromjenjive.


Nikada ne zaboravite da ste dio jedne posebne priče, posla koji je napravljen da vas vodi na putu punom prepreka. Možda ne možete tako brzo i sjajno napredovati, ali meni možete vjerovati: put koji morate proći i za njega teško raditi vas vodi u puno bogatiji i čudesniji život no što ste ikada mogli zamisliti.


S vječitim poštovanjem:


Rex Maughan