Да бъдем винаги на висота

Чували ли сте някога максимата, че дисциплинираните усилия носят богато възнаграждение? Наскоро това послание ме вдъхнови, когато прочетох за 12-годишно момче, живеещо с майка си и шестимата си братя и сестри в Замбия. Там чистата вода и лекарските грижи са труднодостъпни и всеки ден, на път към училище, то минава покрай домове без електричество и без течаща вода. Въпреки трудностите, в които живее семейството му, момчето няма нито едно отсъствие от училище година след година! Всеки би се затруднил да не пропусне дори един ден през цялата учебна година, особено дете, за което даже да стигне до училище е изпитание.


Въпреки трудностите у дома, образованието му не страда. За да е сито и концентрирано през дългия учебен ден, момчето получава всеки ден провизии от организацията „Да се изправим срещу глада“. Тя осигурява храна и на цялото му семейство през учебната седмица като възнаграждение за неговата всеотдайност и желанието му да получи образование, което ще му помогне да се справя с житейските изпитания. Много съм горд, че поехме ангажимент да опаковаме пет милиона порции храна за „Да се изправим срещу глада“ през настоящата и следващата година.


В историята за това момче има по-дълбок смисъл, върху който ми се иска да помислите. На 12-годишна възраст, когато децата не би трябвало да носят такива отговорности и е редно още да са далеч от проблемите на зрелостта, едно дете демонстрира дисциплина във всекидневните си действия.


Благодарение на неговата последователност цялото му семейство получа- ва храна и грижи. Момчето става сутрин и изминава трудния път до училище, дори когато е болно или обстоятелствата са неблагоприятни.


Колко възрастни с по-добра съдба познавате, които обаче не притежават дисциплинираността всеки ден да бъдат там, където трябва?


И макар да не сме изправени пред същите изпитания, в живота ни винаги има трудности, които не са лесни за преодоляване. Те издигат препятствия, които ни пречат да осъществяваме целите си и понякога дори ни карат да подценяваме факта, че всъщност постигането им не е толкова лесно. Но дори и целите ни да са амбициозни, като опаковането на пет милиона порции храна, няма невъзможни неща, ако всеки ден полагаме усилия и работим за напредъка си.


Разглеждайте дисциплината като изкачването на стълба. Макар по-нависоко да става все по-трудно, всяко следващо стъпало ви доближава до нещата, които искате и от които се нуждаете.


Знаем, че с последователни действия, извършвани от сърце и редовно, можем да променим света. Както момчето, което дисциплинирано ходи на училище всеки ден, и ние трябва да практикуваме същото, за да постигаме целите си. Чествайки 40-ата годишнина на Форевър, отделете миг да отбележите невероятните постижения на нашите лидери и на цялата ни компания от основаването ѝ досега. Надявам се, че те ще ви мотивират и ще ви помогнат да бъдете дисциплини- рани, за да осъществите всичко, което желаете през 2018-а и през следващите години.


Два начина да демонстрираме дисциплина и щедрост:

1. Ежемесечно дарявайте на Форевър Гивинг, за да ни помогнете да финансираме храната, която ще се опакова по целия свят през следващите две години. 


2. Потърсете къде близо до вас ще се състои следващата среща за опаковане на храна или как можете сами да организирате такова събитие, като се свържете с офиса на Форевър в страната си. Поемете ангажимент през годината да се включите в поне две срещи за опаковане на храна с „Да се изправим срещу глада“.

Завинаги ваш,
Рекс Моън 

Свързани продукти