Više mogućnosti

Da li si čuo nekad da je nagrada za disciplinovanu težnju velika? Nedavno me inspirisala ova poruka dok sam čitao o dvanaestogodišnjem dečaku koji živi u Zambiji sa majkom i šest sestara. U tim predelima teško je doći do čiste vode i do lekarske pomoći, a ovaj dečak svaki dan na putu do škole prolazi pored kuća koje nemaju ni struju, pa čak ni uvedenu vodu. Bez obzira na pokušaje i poteškoće kroz koje prolazi njegova porodica, on svake godine završi školu sa odličnim uspehom. Nikom nije lako da postigne odličan uspeh, pogotovo ne nekom ko se susreće sa izazovima svakog dana na putu do škole.

Siromaštvo kod kuće ne utiče na njegov uspeh u školi. Tokom dugog školskog dana, na dečakovu ishranu pazi Rise Against Hunger. Ova organizacija u školskim danima snabdeva i njegovu porodicu obrocima, time nagrađujući učenje i neustrašivost. Jako mi je drago što smo uspeli da se sa organizacijom Rise Against Hunger obavežemo da iduće dve godine pripremimo pet miliona obroka.

Ova priča ima i dublje značenje, o kome želim da dobro razmislite. Od deteta koje ima dvanaest godina ne možete da očekujete puno odgovornosti i deca od dvanaest godina ne bi trebalo da razmišljaju o stvarima za odrasle. Ovaj dečak je sa svojim svakidašnjim delima primer za disciplinu. Zahvaljujući njegovoj doslednosti, njegova porodica je dobila potrebnu hranu. On ustane, pređe naporan put do škole, čak i kad ga zdravlje ili situacija stave na probu. Koliko odraslih osoba znate, koje žive u mnogo srećnijim okolnostima, ali nemaju tu potrebnu disciplinu da je pokažu svaki dan?

Možda mi ne moramo da prolazimo te teške probe. Svaki dan se stvaraju nove prepreke na putu ka našem cilju, koje nam govore da treba da odustanemo i predamo se. Ako je reč o nekom ambicioznom cilju, kao na primer pakovanje pet miliona obroka, ništa nije nemoguće ako ulažemo snagu u to i svaki dan radimo za to. Kada se penjete na merdevine, pazite na fokus! Svaka lestvica koju savladate na merdevinama, znači sve veću probu i vodi vas sve bliže željenoj stvari.

Znamo da doslednim delima, celim srcem i dušom, možemo da promenimo svet. Isto kao i dečak, tako i mi moramo da vežbamo da bi postigli ciljeve. Za naš 40. rođendan, odvojite malo vremena da pogledate neverovatne uspehe naših lidera i firme od početka poslovanja. Nadam se da će vas ova priča motivisati i pomoći da održite disciplinu, da biste postigli sve ono što ste poželeli u 2018. i nadalje.


Dva načina da ostanete dosledni u donacijama:

1. Doniraj mesečno Forever Givingu, pomažući time u fnansiranju pripremanja obroka naredne dve godine. 2. Saznaj kada će negde u tvojoj blizini biti sledeća priprema obroka. Ali i ti to možeš da organizuješ, ako potražiš centralnu kancelariju i obavežeš se da ćeš pripremati obroke naredne dve godine.


S ljubavlju,
Rex Maughan 

Povezani proizvodi