Забавете темпо с природата

Известно е, че последователната работа, влагането на време и неуморното обръщане на внимание на бизнеса е директно свързано с по-големи постижения. Разбирам, че за запазване на набраната инерция може би ви се налага да поглеждате телефона си по-често, отколкото ви се иска. Вероятно се чувствате така, сякаш все тичате и никога не си отдъхвате. И макар да ви се струва, че всичко се движи все по-бързо, природата си има свой специален начин да забави темпото вместо вас.

Израснал съм в Айдахо и си спомням, че като дете притихвах, за да наблюдавам великолепието на всичко наоколо. Обожавах да съм навън и да се изпълвам с енергия, седнал и зареял поглед в ширналото се синьо небе. В тези моменти започнах да разбирам и да уважавам уроците, на които ни учи природата – да живеем в общност, да сме свободни и да следваме съдбата си.

Поразително е колко мъничък се чувства човек в гората. Седнал сам, наблюдавах как общуват птиците, животните и насекомите, слушах как ветрецът шумоли в листата на дърветата. И макар да се чувствах малък, осъзнавах, че съм част от по-голямо цяло. Както птиците, мравките и дърветата, всеки играе важна роля в общността. Всяко наше действие оказва пряко влияние върху всичко останало. Затова вярвам, че опазването и защитата на околната среда са много важни.

За мен орелът винаги е бил олицетворение на свободата. Обичах да гледам как величествените птици разперват криле и с лекота се плъзгат из небесната шир. Точно както те се гмурват във въздуха, така и ние трябва да се престрашим да отделим крака от земята и с вяра да се гмурнем в неизвестното, за да открием свободата. Понякога е нужно единствено да повярваме, да пуснем всички обезопасителни въжета и да се оставим на вятъра да ни понесе.

Ако някога сте се спирали сред природата край поток, сигурно сте забелязвали как водата си проправя път. Без значение какви камъни или клони се изпречат пред нея, тя ги преминава, за да стигне до крайната си цел – разкошно голямо езеро или дори необятния океан. Да се движиш срещу течението не е лесно, но ни се случва да оказваме съпротива, когато не вярваме достатъчно в себе си или не оставяме съдбата да разкрие замисъла си. Хубаво е да загърбим съпротивата си и с вяра да се оставим течението да ни отведе до нашата крайната цел.

Преди Глобалното ни рали в Далас догодина ви насърчавам да отдъхнете сред природата и да усетите уроците ѝ със собствените си сетива, като посетите някой от курортите на Форевър в САЩ. Когато планирате пребиваването си в Америка за Ралито, не пропускайте да включите и посещение в някой от курортите ни. Вариантите са толкова много – от кораби-хотели в живописни езера през луди спускания по речни бързеи, та до екскурзии до някой от грандиозните американски каньони в Аризона или Юта.

Отделете време да сте навън и да търсите приключения. Полага ви се да позабавите темпото, когато дойдете тук!

Завинаги ваш,

Рекс Моън