Επιβραδύνετε στη φύση


ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΤΕ ΣΤΗ ΦΥΣΗ


Είναι ευρέως γνωστό ότι με συνέπεια στη δουλειά, επενδύοντας χρόνο και με αδιάκοπη προσοχή στην επιχείρησή σας θα καταφέρετε να διατηρήσετε την ορμή και να επιτύχετε περισσότερα. Κατανοώ, ότι μπορεί να χρειάζεται να τσεκάρετε το τηλέφωνό σας πιο συχνά από όσο θα θέλατε. Μπορεί να αισθάνεστε ότι συνεχώς κινείστε χωρίς να κάνετε διάλειμμα. Ενώ φαίνεται σαν να μην επιβραδύνει τίποτα, η φύση από την άλλη, έχει τον δικό της τρόπο να επιβραδύνει τον χρόνο για εμάς.


Ως παιδί που μεγάλωνε στο Idaho, θυμάμαι ότι είχα τον χρόνο να κάθομαι ακίνητος και να παρατηρώ την αριστουργηματική φύση γύρω μου. Λάτρευα την ύπαιθρο και η ενέργεια που με γέμιζε όταν καθόμουν και κοίταζα τον απέραντο γαλάζιο ουρανό. Τότε ήταν που άρχισα να εκτιμώ τα μαθήματα που μας δίνει η φύση – κοινωνία, ελευθερία και πεπρωμένο.


Είναι απίστευτο το πόσο μικρός μπορεί να νιώσει κάποιος όταν κάθεται στο δάσος. Καθόμουν μόνος μου και παρατηρούσα τα πουλιά, τα ζώα και τα έντομα να αλληλεπιδρούν και άκουγα το αεράκι να θροΐζει τα φύλλα στα δέντρα. Παρότι αισθανόμουν μικρός, ήξερα ότι ήμουν κομμάτι ενός μεγαλύτερου συνόλου. Όπως τα πουλιά, τα μυρμήγκια και τα δέντρα, όλοι έχουν ένα σημαντικό ρόλο να παίξουν στη κοινωνία. Ό,τι κάνουμε έχει αντίκτυπο στο υπόλοιπο σύνολο. Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω στη σημασία της διατήρησης και της προστασίας του περιβάλλοντος.


Βέβαια, ο Αετός ήταν για μένα πάντα σύμβολο της ελευθερίας. Μου άρεσε να τους βλέπω να ανοίγουν τα φτερά τους και να γλιστρούν αβίαστα στον ουρανό. Ακριβώς όπως αυτά τα πουλιά κάνουν ένα άλμα, πρέπει επίσης να αφήσουμε τα πόδια μας να ξεκολλήσουν από το έδαφος και να κάνουμε άλματα πίστης για να βρούμε την ελευθερία. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε πίστη, να αφήσουμε τον άνεμο να μας παρασύρει και να αφήσουμε το δίχτυ ασφαλείας.


 


Αν έχετε ποτέ καθίσει στη φύση και βρήκατε μια πηγή νερού, ίσως να έχετε παρατηρήσει τη φυσική ροή του. Ανεξάρτητα από τον βράχο ή οποιοδήποτε συντρίμμι βρεθεί στον δρόμο του, πιέζει για να φτάσει στο τελικό προορισμό - ίσως σε μια μεγάλη πανέμορφη λίμνη ή ακόμα και στον τεράστιο ωκεανό. Πηγαίνοντας ενάντια στο ρεύμα δεν είναι εύκολο, καμιά φορά όμως δημιουργούμε αντίσταση με το να μην πιστεύουμε στον εαυτό μας ή μην αφήνοντας τη μοίρα να εξελιχθεί. Πρέπει να αφήσουμε αυτήν την αντίσταση και να έχουμε πίστη γνωρίζοντας ότι θα μας οδηγήσει στον τελικό προορισμό.


 


Αν έρθετε στο Global Rally, στο Dallas, σας προτρέπω να ζήσετε την εμπειρία της φύσης και να παρατηρήσετε το μάθημά της με το να επισκεφθείτε ένα από τα Forever Resort στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καθώς προγραμματίζετε τον χρόνο σας εδώ, φροντίστε να κλείσετε ένα ταξίδι σε ένα από τα θέρετρά μας. Υπάρχουν τόσες πολλές και διαφορετικές εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε, από το να πάρετε ένα πλωτό σπίτι σε μια γραφική λίμνη, να πάτε σε ένα ποτάμι για μια γρήγορη περιπέτεια, να δείτε τα εντυπωσιακά φαράγγια στην Αριζόνα ή τη Γιούτα.


 


Πάρτε τον χρόνο να βρεθείτε στην ύπαιθρο και να αναζητήσετε την περιπέτεια. Το χρωστάτε στον εαυτό σας να επιβραδύνετε λίγο όσο θα βρίσκεστε εκεί!


Forever δικός σας!


Rex Maughan