A természet nyugalma


Köztudott tény, hogy a kitartó munka,  a befektetett idő és a fáradhatatlan figyelem a munkában közvetlen kapcsolatban áll a jobb teljesítménnyel. Megértem, hogy az áramlatok fenntartásához sokkal többet kell a telefonoddal foglalkoznod, mint amennyit szeretnél és úgy tűnhet, hogy mindig csak menned kell soha nincs egy kis szüneted. Amikor úgy érzed, hogy nem tudsz lelassulni, akkor a természet egy különleges módon lassítja le az időt számodra.


Idaho-i kisgyerekként emlékszem, hogy mennyi időt töltöttem az engem körülvevő természet megfigyelésével. Szerettem a szabadban lenni és érezni azt az energiát, amivel feltöltött, amikor leültem és kémleltem a végtelen kék eget. Ekkortájt értettem meg azokat a tanításokat, amiket a természet nyújt- a közösségről, szabadságról és a sorsról.


Lenyűgöző, hogy az erdőben ülve milyen kicsinek érezi magát az ember. Egyedül az erdőben ülve a madarak, állatok és bogarak játékát néztem és hallgattam a szellők susogását a falevelek között. Mindazonáltal, hogy kicsinek éreztem magam rájöttem, hogy egy nagy kerek egész része vagyok. Mint ahogyan a madarak, a hangyák és a fák mindennek és mindenkinek fontos szerepe van a közösségünkön belül. Minden cselekedetünk azonnal kihatással van minden másra. Pontosan ezért hiszek a környezetvédelemben és a fenntarthatóság fontosságában.


Természetesen számomra a Sas mindig is a szabadságot szimbolizálta. Régebben imádtam nézni, ahogyan a sasok széttárják a szárnyukat és erőfeszítés nélkül oly könnyedén siklanak az égen. Ahogyan ezek a madarak szökkennek egyet és elrugaszkodnak a földtől ugyanúgy kell nekünk is hagyni, hogy a lábunk elszakadjon a földtől a hit és a szabadság irányába. Csak bizalom kérdése, hogy a szél szabadon vigyen minket és elengedjük a biztonságot nyújtó hálónkat.


Ha valaha ültél már a természetben csordogáló patak mellett,  biztosan megfigyelted az ár természetes folyását. Nem számít, hogy milyen kő vagy akadály áll az útjában, átmegy rajta, hogy elérje a célját- talán egy hatalmas, gyönyörű tavat vagy akár a végtelen óceánt. Az árral szembe menni nem lenne egyszerű, de néha azzal keltünk ellenállást, hogy nincs meg az elegendő magunkba vetett hitünk vagy, hogy nem engedjük a sorsunkat kibontakozni.  El kell engednünk az ellenállást és hitet kell fektetnünk abba, ami bizonyosan elvezet minket a végső célunkhoz.


A jövő évi Dallas-i Global Rally-hez kapcsolódóan, arra biztatlak téged, hogy fedezd fel a természetet és kísérd figyelemmel a neked szánt tanításait azzal, hogy meglátogatod valamelyik Forever birtokot az Egyesült Államokban. Az itt töltött idő megszervezésekor ne felejtsd el lefoglalni valamelyik üdülőnket is. Annyi különböző élményben lehet itt részed, mint például egy festői környezetben lévő lakóhajó kibérlése, amivel kalandra indulhatsz, hogy felfedezd a legcsodálatosabb kanyonokat Arizonában vagy Utahban.  


 


Szánd rá az időt, lépj ki a szabadba és keresd a kalandot. Ennyivel tartozol magadnak, hogy kikapcsolj egy kicsit, amikor ide eljutsz.


 


Üdvözlettel:


Rex Maughan