Învață de la natură


Este bine știut faptul că cele mai multe reușite au loc atunci când munca este consecventă și se dedică mult timp afacerii. Înțeleg că o parte din a menține momentumul mereu în centrul atenției înseamnă să îți verifici telefonul probabil mai des decât poate ți-ai dori.


Poți simți că ești într-o agitație continuă, că nu iei niciodată o pauză. În timp ce ție ți se pare că nu poți încetini ritmul, natura, pe de altă parte, are un mod special de a încetini timpul pentru tine.


Ca băiețel care a crescut în Idaho, îmi aduc cu plăcere aminte de timpul pe care îl petreceam admirând natura din jurul meu. Iubeam priveliștea și energia care mă cuprindea de fiecare dată când stăteam întins pe pajiște și admiram albastrul cerului. Încă de atunci am înțeles și respectat lecțiile pe care ni le oferea natura – comunitate, libertate și destin.


Câteodată, este vorba doar despre a avea credință, a te lăsa purtat de vânt și a te desprinde de cuibul în care te-ai obișnuit.


Este uimitor cât de mic te poți simți atunci când ești singur în pădure. Stând acolo, am admirat păsările, animalele și insectele cum interacționau, dar am ascultat și vântul care bătea printre frunzele copacilor.


Deși m-am simțit mic, am realizat că sunt doar o mică parte dintr-un  întreg. La fel ca păsările, furnicile și copacii, toată lumea are un rol important pe care îl joacă în comunitatea din care face parte. Ceea ce facem impactează direct celelalte părți. De aceea, cred în importanța conservării și protejării mediului înconjurător.


Întotdeauna, vulturul a reprezentat simbolul libertății pentru mine. Îmi plăcea să îl admir cum își deschidea aripile și se înălța cu atâta ușurință spre cer. Așa cum aceste păsări fac saltul, și noi trebuie să ne desprindem puțin picioarele de pământ și să facem saltul spre credința că vom găsi libertatea. Uneori, este doar despre a găsi credință, a lăsa vântul să ne poarte în direcția potrivită și a părăsi cuibul confortabil în care ne-am obișnuit.


Dacă ai mers vreodată în mijlocul naturii și ai dat peste un râu, cu siguranță ai observat curentul natural care face apa să curgă neîntrerupt. Nu contează câte pietre sau piedici i se pun în cale, el își urmează cursul pentru a ajunge la destinație – poate un lac imens superb sau un ocean nemărginit. Să mergi contra curentului nu poate fi ușor, dar uneori opunem rezistență pentru că nu avem încredere în noi înșine sau nu lăsăm destinul să-și urmeze cursul. Trebuie să ne eliberăm de acea rezistență și să avem încredere deplină că ne va duce la destinația finală.


Atunci când ajungi la Raliul Global din Dallas, te încurajez să explorezi natura și să observi lecțiile pe care ți le oferă vizitând una dintre proprietățile Forever Resorts din Statele Unite. Atunci când îți planifici călătoria aici, asigură-te că îți rezervi un sejur la unul dintre resorturile  noastre. Există atât multe experiențe extraordinare pe care le poți avea – de la a petrece câteva zile la bordul unei bărci, pe un lac liniștit, și până la adrenalina care te cuprinde atunci când navighezi pe apele repezi ale unui râu, bucurându-te în același timp de spectaculoasele priveliști ale canioanelor din Arizona sau Utah.


Rezervă-ți timp să ieși în natură și să cauți aventura!  Îți datorezi ție să încetinești puțin ritmul când ajungi aici!


Mereu al vostru,


Rex Maughan