Коледното примирие

Нещо невероятно се случва на Бъдни вечер 1914 г. По време на Първата световна война в окопите на Западния фронт става „чудо“, както го наричат някои. С напредването на вечерта изстрелите и звуците от битката постепенно заглъхват. Немските войници вдигат малки дръвчета, украсени със светлини и от двата лагера – германския и британския, зазвучават коледни песни. Дочуват се дори инструменти, а войниците се черпят един друг и с веселие посрещат празника.


На разсъмване немската войска прекосява „ничията земя“, за да поздрави противниците си. Викат „Весела Коледа“ на езика на враговете си и дори носят подаръци в знак на примирие! Това, разбира се, леко изненадва британските войници, но не след дълго и те изваждат импровизирани подаръци и се здрависват с враговете си. Има дори свидетелства, че противниците си организират и приятелски футболен мач.


Случилото се на този ден има далеч по-дълбок смисъл от обикновено празнично примирие. Той преминава отвъд това дали празнуваме Коледа, или Ханука, или пък имаме други вярвания. Този ден доказва, че без значение какви са различията помежду ни, винаги съществува нещо, което може да ни обедини, и има как да оставим настрана конфликтите си дори и само за няколко мига, за да си спомним какво всъщност означава за нас онова, което ни свързва.


Форевър-горд съм, че виждам как собственици на бизнес забравят различията помежду си, забравят произхода, образованието и вярванията си, за да се обединят около една мисия – да променят живота на хората по целия свят. Форевър е нашата обща вяра. Сплотява ни и ни помага да правим нещо, чиито мащаби дори не можем да си представим. Помислете колко много хора са променили живота си през последните няколко десетилетия с помощта само на едно малко растение и със силата на вашия труд по света. И тук не говорим единствено за това просто да съдействаме на хората да са по-здрави или да си извоюват финансова свобода. Мнозина от вас са посветили времето и средствата си на благотворителни организации и на това да помагат в общността си. В единството ни има голяма сила.


Събитията на Форевър го доказват по чудесен начин. Достатъчно е да погледнете пъстротата на културите и езиците. Когато изляза на сцената и видя как гордо се развяват стотиците знамена, емоцията ме завладява. Чак се чудя откъде намирате толкова големи байраци... Но, шегата настрана, залата е като сцена от филм. А щом погледна публиката, през ума ми минава още по-невероятната мисъл, че в тази зала ни е събрало едно- единствено нещо – Форевър!


Надявам се, че историята за Коледното примирие ще ви омиротвори и ще ви вдъхнови да прекосите границите в съзнанието си, да забравите за различията и да се обедините през предстоящата година. Помнете, че вие сте Форевър и че с работата си помагате за сплотяване на света чрез любовта към алоето и вярата във възможността.


Весели празници на всички!


Грег Моън