Глобалната социална мрежа

Днес разполагаме с толкова много канали за комуникация и изява. Не твърдя, че познавам всички, но все пак имам внуци и разбирам какво е туитване и че можеш да научиш повече за собствениците на Форевър бизнес с десетминутно ровене в Инстаграм, отколкото от десетчасова среща на ръководния ни екип! И всичко това, преди изобщо да си влязъл във Фейсбук или Снапчат. Обичам технологиите и мисля, че за нашия бранш те са много благодатни. Днес се чува гласът на милиони, защото умни мъже и жени от целия свят имат смелостта да създават и използват всички тези невероятни технологии.


Докато развиваме бизнеса си и в личния си живот, общуваме и се „сблъскваме“ с много хора. Обикновено тези взаимодействия са едни от най-зареждащите неща, които ни се случват, и сега имаме шанса да споделяме преживяванията и наблюденията си чрез неизброимите нови канали за комуникация. Преди години бяхме доста по-ограничени. Ако искахме да разкажем история, трябваше да го правим лично и то с отпечатана на хартия снимка или, в най-добрия случай, с колекция от 35-милиметрови диапозитиви!


С новата си глобална аудитория не бива да забравяме да сме свръхвнимателни какво казваме и как го казваме. Моля ви като собственици на Форевър бизнес да сте сигурни, че всяка ваша публикация е в съответствие с нашите политики, но още по-важното – да е в съгласие със самите вас, с вашата същност. Понякога се обръщат към нас да се занимаем с публикация или коментар, които са засегнали някого. В повечето случаи това не е умишлено, но причинената болка е действителна и трайна.


Не е реалистично да смятаме, че можем да доведем до съвършенство умението си да използваме този нов глобален мегафон. Но мисля, че е по силите ни да подобряваме способностите си. По мои наблюдения спазването на следните правила до голяма степен ще превърне киберпространството на Форевър в по-приятно място. Знам, че ще ви се сторят малко нетрадиционни, но съм сигурен, че ако се върнете назад към момент, когато сте се засегнали или вие сте обидили някого, ще установите, че е можело да го избегнете, ако се бяхте придържали към тези принципи.


  1. Не публикувайте нищо след полунощ.
  2. Не пишете в социалните мрежи, когато сте ядосани.
  3. Не пишете нищо, което не бихте казали на човека лице в лице.
  4. Не публикувайте неща, които не бихте сложили в рамка на стената на детето си.

Правилата са строги, но с глобалното разпространение идва и глобалната отговорност.


По това време на годината в САЩ отправяме благодарност и аз съм признателен за чудото, наречено интернет – благодаря на всеки един от вас, който отделя от времето си да напише положителен отзив, да отговори на нечий въпрос или да публикува полезно видео. Благодарен съм на вас – собствениците на Форевър бизнес. Не спирам да се възхищавам на добротата и всеотдайността ви един към друг.


В нашия смутен свят вие сте лъч надежда за всяка страна, всеки народ и всяка култура. Признателен съм за непресъхващата ви подкрепа. Благодарен съм на Форевър – нашата изключителна компания, която позволява на обикновени хора като мен да изживяват необикновени неща.


Приятно публикуване и честит Ден на благодарността.


Завинаги ваш,
Рекс Моън
Главен изпълнителен директор, Форевър Ливинг Продъктс