De kracht van aanbevelingen

Het ligt in onze aard om aanbevelingen te doen.


Denk maar eens aan de laatste keer dat je iemand over een geweldig restaurant, een nieuwe winkel of een fijne ervaring hebt verteld. Je kon waarschijnlijk nauwelijks wachten om die persoon daarover te vertellen, om hoog op te geven over alles wat de maaltijd, de aankoop of het evenement zo bijzonder maakte.


Aanbevelingen doen, wordt door emotie gemotiveerd – een verlangen om anderen net zo’n fijne ervaring te geven als we zelf hebben gehad, om de vreugde en het geluk te voelen die wij ervoeren. Het is inherent aan het idee om anderen te helpen, en het is een van de voornaamste redenen dat onze social business werkt. Omdat wij anderen graag iets aanbevelen wat hen volgens ons zal helpen, of waar ze een fijn gevoel van kunnen krijgen, willen we vanzelf dat ze genieten van de producten waar wij van houden, of van een inkomensmogelijkheid die ons een beter leven heeft gegeven.


Meer dan 40 jaar lang zijn wij gegroeid omdat ieder van jullie van onze producten houdt en ze graag bij andere mensen aanbeveelt. Het is zo’n fundamenteel ideaal in onze business dat het een van de voornaamste pijlers van ons businessmodel is:


  1. Wees 4cc-actief

  2. Gebruik de producten

  3. Beveel de producten aan

  4. Sponsor elke maand

  5. Kwalificeer voor elke incentive


Door aanbevelingen bouw je bovendien een sterk klantenbestand op. Dat is een integraal onderdeel van een gezonde Forever business. Mensen die passie voor onze producten hebben, die er beter uitzien en zich beter voelen, delen hun ervaring vervolgens met anderen, en dan wordt deze positieve manier van delen aanstekelijk.


Bedenk eens hoeveel je in je business aanbeveelt, en dan heb ik het niet alleen over de één op één businesspresentatie of Ontmoet Forever, maar over écht aanbevelen. Als je met een oprechte bedoeling je persoonlijke ervaringen met anderen deelt, raak je ze emotioneel. Je wilt ze echt vertellen over iets waar je weg van bent met de bedoeling om ze te helpen, niet alleen om ze iets te verkopen. Ik denk dat als je iets uit eigen ervaring aanbeveelt, je een sterkere band krijgt, en dat je business door andere mensen te helpen alleen maar zal groeien.


Blijf alles wat je aan Forever zo fijn vindt aanbevelen – dat ligt in je aard.


Keep Smiling,


Gregg Maughan