Proces evolucije

Da li si čuo da je neko nekada rekao da je mudrost jednaka vremenu?  Možda si se i sreo sa nekim ko je za „svoje godine“ veoma mudar ili sa nekim čije znanje si poželeo da imaš. Možemo slobodno da povučemo paralelu između mudrosti i vremena, zbog očigledne povezanosti. Nikad se ne pridržavamo vremena ostavljenog za učenje. U svakom slučaju, ja smatram, da čak i najmudriji imaju samo toliko mudrosti, koliko znanja se vidi u njihovim delima. Zato se često koristi izreka: Dela govore za sebe.

Sada, kada slavimo naš 40. rođendan, s pravom smatramo da smo postali mnogo mudriji što se tiče gajenja aloje i kao rezultat toga sagradili smo jači i vremenom stabilniji i sigurniji marketinški plan.  Iz godine u godinu sve smo pametniji. Da smo samo sedeli na lovorikama, to bi značilo da smo zalud potrošili godine.

Jedna od odlučujućih stvari zbog kojih smo #ForeverProud, je to što Forever nikad nije stagnirao, nego je stečeno znanje konstantno ulagao u biznis. Svako zrno znanja koje smo dobili, uložili smo u posao. Svaku lekciju koju smo naučili, iskoristićemo da postanemo jači. Svaki uspeh na kom smo zahvalni formira naš sledeći korak.

Naši industrijski procesi i mogućnost za priprermu nas uče da uvek razmišljamo unapred. Osim što učimo iz prošlih iskustava, znanje koje stičemo i sada nas jača i pomaže nam u napredovanju. Naše vođstvo i tim odgovoran za poslovni razvoj, konstantno razvijaju marketinški plan time osiguravajući da uvek budemo moderni u kompenzacijskoj strukturi i dobijemo prednost koja će pomoći našim Forever poslovnim saradnicima da daju svoj maksimum.

Do promena i napredovanja dolazi tek kad odvojimo vreme za to, kada se prisetimo i praktikujemo znanje koje smo stekli. Možemo da kažemo šta je dobro, a šta loše. To se ne odnosi samo na Forever, već i na tebe. Da li se sećaš svog prvog Chairman’s Bonus čeka? Da li se sećaš kako je bilo kvalifikovati se za Global Rally ili Eagle Manager Retreat? Osvrni se na godine koje si proveo u Foreveru i razmisli koliko si naporno radio da bi dobio značku menadžera i seti se tog posebnog trenutka kada si promovisan za tvoj uspeh.

Seti se i trenutaka kada nisi uspeo, preispitivanja i prolaska kroz težak period života. To su trenuci koji su te učinili mudrijim, trenuci koji su te naučili lekcijama o tebi, koje ne bi naučio bez toga. Postoje dva puta koja možeš da pređeš sa svojom stečenom mudrošću: možeš da se zadovoljiš sa onim što imaš ili da umnožiš stečeno znanje i napreduješ dalje.

Za ovih 40 godina koje smo proveli u firmi shvatili smo da ne možemo da stanemo i da se odmaramo. Stagniranje je opasan izbor, kojim rizikujemo da ne predamo ljudima poruku „lepšeg izgleda i boljeg osećaja“. Naravno, imali smo ogromne periode razvoja i imali smo periode bogate neverovatnim uspesima. Ali nećemo stati ovde, nećemo se zadovoljiti ovim. Iskoristićemo sve ono što smo ranije naučili i tako inspirisati Forever narednih  40 godina. Ohrabrujem vas da i vi  radite isto to!

S ljubavlju,
Rex Maughan