Proces evolucije

Proces evolucije


 


Jeste li ikada čuli da je mudrost jednaka vremenu? Možda ste upoznali nekog tko je "mudar za svoje godine" ili nekog čije ste znanje htjeli steći, samo kada bi vam vrijeme dopustilo? Lako je poistovjetiti vrijeme i znanje zbog očite korelacije; više vremena za učenje, trebalo bi rezultirati većim znanjem. No, vjerujem da su i najmudriji dobri upravo onoliko koliko znanja ulažu u djelovanje. Ako ćemo se držati kolokvijalizama, upravo to je razlog zašto se "Djela govore više od riječi." upotrebljava toliko često.


 


Proslava 40 godina poslovanja mnogima može značiti da smo postali mudri u vlastitoj industriji, u proizvodnji i berbi Aloe vere pa čak i u razvoju snažnog marketinškog plana koji je prošao test vremena. Dakako, sve su to stvari o kojima smo puno saznali tijekom godina, ali reći da smo mudri i stati na tome značilo bi da smo potratili godine provedene u poslu.Jedna od stvari na koje sam najviše "Forever Proud" (zauvijek ponosan, Foreverov hashtag, op. prev) jest ta što kao kompanija nikada nismo živjeli na lovorikama. Svako zrnce mudrosti koje steknemo, pretačemo u posao. Svaka pouka služi da bi nas ojačala; svaki uspjeh na kojem smo zahvalni, određuje naš sljedeći korak naprijed.


 


Zaposlenici naših proizvodnih pogona streme naprednom razmišljanju – ne uče samo iz prošlih iskustava, nego su svjesni da ih kontinuirano učenje u vlastitom području jača i gura naprijed. Naši rukovoditelji i razvojni timovi kontinuirano napreduju na području marketinškog plana, kako bi osigurali da idemo ukorak s vremenom kada je u pitanju kompenzacijska struktura i dodavanje beneficija, koje će najviše pomoći Foreverovim Poslovnim suradnicima.
 


 


Stvaranje promjene i napredovanje može se desiti samo ako uzmete vremena i prisjetite se svega što ste naučili, bilo to dobro ili loše. Ovo ne vrijedi samo za Forever, već za svakog od vas. Možete li se prisjetiti svojeg prvog Chairman's Bonus čeka? Sjećate li se osjećaja kvalifikacije za Global Rally ili Eagle Manager's Retreat? Razmislite koliko ste radili da napokon osvojite tu Managersku značku i ponosnog trenutka kada ste dobili priznanje za trud.


 


Uz sretne trenutke pohranjujete i one u kojima ste podbacili, one u kojima ste se propitivali i kada su vas oblikovala teška vremena. To su trenutci koji su vas učinili mudrima i naučili vas lekciju o sebi samima koju inače nikada ne biste usvojili. Postoje dva puta kojima možete krenuti sa mudrošću koju ste dobili: put samodopadnosti ili put evolucije.


 


Spoznaja da možemo "odmoriti" na 40 godina napornog rada je opasan put u stagnaciju poslovanja i riskiranje vlastite sposobnosti da pomažemo ljudima diljem svijeta izgledati i osjećati se bolje. Naravno, bilo je tu nevjerojatnih razdoblja, uzvišenja i uspjeha u prošlosti, ali nećemo stati na tome. Umjesto stajanja na mjestu, upotrijebit ćemo ono što smo naučili kao nadahnuće za sljedećih 40 godina Forevera. Želim vas ohrabriti da učinite isto!


 


Zauvijek vaš,Rex Maughan