Dăruiește și vei primi înapoi

Eagle Managerii noștri s-au întors recent dintr-o experiență unică, pe care o trăiești o dată-n viață. Cei care nu ați fost într-o croazieră niciodată, indiferent cât de mic sau mare era vasul, ați pierdut o experiență incredibilă.


Când mă gândesc la ce au trăit Eagle-ii noștri în croazieră – vântul fremătând ușor pe lângă urechile lor și gustul sărat al mării în aer – mi-aduc aminte de o perioadă cu totul specială din viața mea.


Pe când aveam în jur de 20 de ani, am făcut o călătorie într-un loc care mi-a devenit tare drag de atunci: Samoa. Am navigat timp de două săptămâni pe mare. Ceea ce a început ca o acțiune de voluntariat într-un loc cu totul diferit de casa mea a aprins în mine pasiunea de a dărui și dorința de a învăța mai multe despre alte culturi.


În toți anii care au trecut de atunci, în care o parte din inima mea a rămas în Insulele Samoa, am avut ocazia să mă întorc acolo în mai multe rânduri. Am reușit să reabilităm casa faimosului autor Robert Louis Stevenson și să o transformăm într-un muzeu, care în prezent este una dintre principalele atracții turistice din acea zonă. Am reușit, de asemenea, să prevenim efectul de defrișare a pădurilor din acea zonă, astfel încât oamenii să se poată bucura în continuare de minunățiile pe care aceste pământuri le oferă.  Există numeroase alte proiecte la care am participat de-a lungul timpului în insulele Samoa.


„Pasiunea mea în Forever de-a lungul anilor: oportunitatea de a dărui și de a avea un impact pozitiv asupra celorlalți.”


Sunt întrebat adesea: ce a avut special Samoa de a captat pe viață spiritul unui tânăr bărbat? Există, bineînțeles, multe răspunsuri: oamenii, cultura și mâncarea sunt doar câteva dintre ele. Dar mai important decât atât, este vorba despre oportunitatea de a oferi înapoi și de a avea un impact pozitiv – aceeași pasiune care s-a trezit în mine și în activitatea Forever.


Mulţi dintre voi ați avut șansa să vă implicați în acțiunile caritabile organizate de Forever și fundaţia Forever Giving.  Campania „Împachetează pentru Phineas”, organizată anul trecut în Africa, încă are un ecou puternic în mine. Toate hainele și jucăriile pe care le-am colectat pentru oamenii din Soweto au depășit așteptările noastre, iar impactul emoțional puternic a rămas și după ce am plecat. Știu că, de-a lungul acestui an, multe țări Forever au organizat acțiuni în cadrul campaniei „Rise Against Hunger” și mulți dintre voi ați ajutat la hrănirea a numeroase familii din jurul lumii. Știți că deja am depășit obiectivul de un milion de pachete cu mâncare stabilit pentru 2017?


Evenimente ca acestea sunt importante, deoarece prin a oferi înapoi primim oportunitatea de a împărți și de a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor, de a empatiza cu ei și de a învăța mai mult de la oamenii din jurul nostru.


Am descoperit că dăruind mi-am îmbogățit viața, mi-am întărit și mai mult legătură emoțională creată cu Samoa și toate acestea datorită, în mare parte, modului în care aceste acțiuni mi-au deschis ochii.


Cred în momentul în care veți sta pe puntea vasului într-o călătorie pe care ați meritat-o, veţi conduce o mașină nouă , vă veţi bucura de o după-amiază relaxantă în compania familiei sau vă veţi lua câteva momente să stați cu voi înșivă și să vă întrebați – ce pot oferi celorlalți astăzi? Pentru că, așa cum se spune, atunci când oferi, primești înapoi inzecit.


Mereu al vostru,


Rex Maughan