Тайните на успеха

Бързо търсене в Гугъл на „тайните на успеха“ почти мигновено дава 93 милиона резултата. Какво в пътешествията на другите към успеха събужда желанието ни да научим повече за тях? Повечето от намереното в търсачката ще ви каже, че преуспелите хора наистина имат някои общи черти, но те са предимно въпрос на нагласа, а не на това къде са се родили или какви възможности са имали в живота си. Което ни връща към един от любимите ми цитати от Хенри Форд:

„Дали си мислиш, че можеш, или че не можеш, все ще си прав.“

Един от въпросите, които най-често ми задават, е: „Какви са тайните на успеха в нашия бизнес?“ Мисля, че такова питане е съвсем естествено – виждаме как други успяват и искаме да разберем на какво се дължат постиженията им, за да можем да им подражаваме и да ги надминем.


Няколко са нещата, които остават неизменни в разговорите ми с лидери от целия свят. Най-изявеното сред тях е вътрешната нагласа. Но има и други фактори, споделяни от успяващите в бизнеса ни. Не знам дали бих ги нарекъл „тайни“, но със сигурност са важни стъпки към напредъка в работата с Форевър.


  1. Изграждайте стабилна база от редовни клиенти чрез перфектни грижи, обслужване и проследяване. 
  2. Използвайте продуктите.
  3. Бъдете активни с 4 б.т. и показвайте на групата си как да прави същото. 
  4. Спонсорирайте всеки месец.
  5. Старайте се да се квалифицирате за всяка програма за стимулиране. Те са създадени, за да ви насочват в изграждането на бизнеса. Нивата в маркетинговия план, Мениджър ОРЕЛ, Глобалното рали, Chairman’s Bonus и всички местни промоции и програми имат за цел да ви провокират и възнаградят за усърдната работа. 

Работата във всички тези посоки в бизнеса или пренебрегването само на една от тях може да се окаже решаващо дали успехът ви ще е огромен, или ще получите минимална възвращаемост на вложените ценни време и усилия. Вярно е, че няма вълшебна пръчица за успех и че е нужна здрава работа, но планът е изпитан и доказан.

Форевър е изградена върху принципа, че всеки може да постигне целите си, ако е готов да работи усилено, а маркетинговият ни план е пътната карта, която ви води. Не сме ли късметлии, че във Форевър успехът не е тайна!

Завинаги ваш,


Рекс Моън
Главен изпълнителен директор на ФЛП

Свързани продукти