Време да създаваме

Докато пиша тези редове, се приготвям да отпътувам към срещата на върха на Глобалния лидерски екип в Андора, където ръководителите на компанията ще се срещнат с най-големите ни лидери, за да обсъдим Форевър бизнеса. За нас това е изключително важен момент, защото имаме възможност да поговорим по различни въпроси, да изразим и чуем притеснения, очаквания, да видим каква е реалната обстановка, в която работят собствениците на Форевър бизнес.


Тези разговори винаги ме въодушевяват за всичко, което предстои. И макар невинаги да акцентират само върху успешните попадения, без изключение са ключови градивни елементи за нашата непрекъснато растяща компания. Всъщност дори и най-трудните обсъждания с лидерите ме зареждат толкова много, защото накрая намираме решения, позитивизъм и правим крачка напред.


И ние също като собствениците на бизнес, често толкова потъваме в настоящето, че започваме да мислим единствено за онова, което може би не е наред или има нужда от подобрение. Но този начин на разсъждение не ни помага да напредваме към целта си. Той само ни завърта в спиралата на още повече негативизъм и съмнения.


Точно обратното – миговете с Глобалния лидерски екип, които истински ме изпълват с енергия, са вдъхновяващи за нещо ново и вълнуващо за нашите собственици на Форевър бизнес. Идеите, зараждащи се в интензивните разговори и главозамайващите „мозъчни атаки“, ни помагат да създаваме градивни методи за освежаване и развиване на бизнеса, за да продължим да растем в своята 40-а година. Тези дискусии ни насочват към нови места и неизследвани територии.


Досега съм имал многобройни обсъждания със собственици на Форевър бизнес и съм разбрал, че съществуват само два начина, по които да разсъждаваш върху даден въпрос – отрицателен или положителен. Негативният винаги завършва с оплакване. Независимо дали става дума за нещо, което не работи за конкретния човек, или за нещо, което той не харесва, разговорът завършва без никакво действие. Дойде ли собственик на Форевър бизнес при мен с решение, съзнанието ми буквално разцъфва.


Именно този положителен подход ни води към нови възможности. От него се ражда прогресът. Преди среща с Глобалния лидерски екип се зареждам за дискусиите ни с най-широките си възгледи и най-положителна нагласа.


Кое можем да вършим по-ефективно? Как да направим бизнеса още по-добър? Не става дума за това какво не е наред в момента, а само как да подобрим бъдещето си.


Придържайки се към всичко това, насърчавам и всички вас да приложите на практика същия манталитет. Развийте у себе си такава нагласа и наблюдавайте как бизнесът ви ще започне да расте.


Не спирайте да се усмихвате,


Грег Моън
Президент на Форевър Ливинг Продъктс