Vrijeme za stvarnje

Dok pišem ovo pismo, pripremam se otputovati na Global Leadership Team Summit u Andori, gdje će se izvršni tim susresti sa top liderima kako bi raspravljali o Foreverovom poslovanju. Ovo je vrijeme krucijalno za nas, zato što dobivamo priliku proći sva pitanja, nedoumice, očekivanja i činjenice onoga što se događa na poslovnom planu.


 


Takvi razgovori me uvijek pune uzbuđenjem zbog onog što nam predstoji; iako ponekad nisu presjek svih pobjeda, predstavljaju važne dijelove slagalice za našu uvijek rastuću kompaniju.


Razlog zašto me ovi razgovori pune pozitivnom energijom, iako su neki od njih teške rasprave s našim vođama, jest krajnji rezultat koji donosi zaključke, pozitivnost i napredak. Često, kao i svi poslovni ljudi, osjećamo pritisak svakodnevice – razmišljamo o stvarima koje nisu dobre ili ih treba popraviti. No, takav nas način razmišljanja ne vodi ka cilju, samo nas baca u žrvanj negativnosti i sumnje.


 
Umjesto takvog načina razmišljanja, trenutci sa GLT članovima daju mi energiju i nadahnjuju uzbudljive trenutke i novosti za naše Poslovne suradnike. Ideje koje se rađaju kao rezultat intenzivnih razgovora i diskutiranja o novitetima, pomažu nam smisliti kreativne načine osvježavanja poslovanja i nastavak rasta nakon 40 godina na tržištu. Razgovori nas usmjeravaju novim područjima i neistraženim teritorijima.


 


U prošlosti sam vodio mnoge razgovore s Poslovnim suradnicima i shvatio jednu stvar, postoje samo dva načina razmišljanja: negativno i pozitivno. Negativno razmišljanje uvijek završava prigovaranjem i "žalopojkama", nije bitno radi li se o nečemu u čemu pojedinac ne uspijeva ili nečemu što im je mrsko, razgovor završava bez poduzimanja akcije. No, kada mi Poslovni suradnik pristupi s rješenjem, tada mi um procvjeta!


 


Upravo ta pozitivnost je energija koja nas vodi do novih prilika. Napredak se rađa! Kada se nađem sa članovima GLT-a, sa sobom ću ponijeti pozitivan stav i vjeru u najbolji scenarij koje ću implementirati u naše diskusije. Kako možemo biti učinkovitiji? Kako možemo ovaj posao učiniti još boljim? Ne trebamo se koncentrirati na ono što ne valja u ovome trenutku, nego kako to možemo popraviti u budućnosti.Želim vas ohrabriti da u životu primjenjujete isti stav; razvijte ovakav način razmišljanja i gledajte kako vam posao raste!


 


Uvijek se smiješite,Gregg Maughan