KESHILLA PER TE PASUR NJE SHENDET TE MIRE TRETJE

Keni ndonje pyetje per sistemin tretes?

Cdo vit ne paraqesim nje numer te caktuar trendesh dietash, qe sugjerojne cfare ne duhet te heqim/peerfshijme si ushqime ne dietat tona te perditshme.
Eshte bulmet ose jo- me sheqer apo pa sheqer?
Eshte bere e veshtire per te qene gjithmone ne vije.
Duke mos permendur debatet e vazhdueshme ne lidhje me ushqimet qe duhet te hame, fakti qendron...qe nuk ka rendesi se sa avancojne kerkimet dietike, sistemi jone tretes do te mbetet i njejte. Teksa ne lundrojme neper aventurat e te ngrenurit shendetshem, eshte e rendesishme qe te mbajme ne mendje rendesine e sistemit tone tretes. Po ju tregojme disa fakte interesante per tu mbajtur mend, qe do ju ndihmojne juve per te marre vendimet me te mira persa i perket trupit tuaj!
Bakteriet "e mira" mund te ju ndihmojne juve: Shume produkte qe ne konsumojme, permbajne organizma te gjalla- te quajtura si probiotik. Duke balancuar numrin e mikroorganizmave te shendetshme ne sistemin tone, nenkupton nje sistem tretes natyral dhe te shendetshem. Probiotiket mund te gjenden ne nje numer te caktuar ushqimesh si kosi, qumeshti, djathi i njome, brume te ardhur ose dhe cokollatat.
Nje sistem tretes qe funksionon si duhet dhe humbja e peshesh shkojne bashke: I ngadalte dhe qendrueshem fiton garen! Largimin e helmeve, ose pastrimi i trupit mund te ndihmoje ne procesin e permirsimit te shendetit tuaj tretes dhe ne humbjen e peshes ne te ardhmen. Trupat tane kane nevojen e riperteritjes se herpashereshme per te performuar ne formet e tyre me te mire.
Ushqimi mund te coje ne nje sistem tretes me te mire: Sistemi juaj tretes eshte krijuar per ta kthyer ushqimin ne energji dhe te thithi vitaminat dhe mineralet e nevojshme per te kryer nje funksion te mire. Duke mbajtur nje diete te balancuar e ndihmon sistemin tuaj tretes per te marre vitaminat e nevojshme per te funksionuar. Perimet e gjelberta i bejne qelizat ne zorret tuaja te punojne si duhet, ndersa ushqime si hudhra dhe xhinxher ndihmojne te luftojne infeksionet, bakteriet e keqia dhe viruset.
Pse eshte fibra kaq e rendesishme? Teksa ju konsumoni dhe tresni ushqimin, fibrat ndihmojne per te eliminuar tepricat nepermjet traktit tone tretes. Duke pakesuar tepricat e keqija nga trupi jone, do te thote te elimonohen helmet e keqija, duke ulur rrezikun per tu zhvilluar semundje ne sistemin tretes.
Pijet e nxehta ndihmojne per te permirsuar tretjen: Eshte nje arsye perse disa ofrojne pije te ngrohta mbas vaktit ne nje restorant. Nuk ka rendesi nese ju hani para ose mbrapa nje vakti, uji i ngrohte dhe caji, jane nje menyre e shkelqyer per te formuar nje sistem tretes te forte. Bimet qe bejne te mundur nje sistem tretes te shendetshem dhe perpunohen si cajra, jane kamomili, mentja dhe kanella.

Related Products