Tippek az egészséges emésztés fenntartásához

Kérdésed van az emésztéssel kapcsolatban?

Minden évben bemutattunk pár aktuális étrend trendet, amit javasoltunk, hogy kerüljetek el, beleértve bizonyos ételeket is.

Laktóz tartalmú, vagy laktózmentes-e, tartalmaz-e glutént vagy gluténmentes-e?

Nehéz lépést tartani az állandóan változó trendekkel. A folyamatos viták ellenére, melyek arról zajlanak, hogy mit szabad ennünk és mit nem, a tények azt igazolják, hogy nem számítanak az étrend kutatók újabb találmányai, az emésztőrendszerünk ugyanolyan marad. Miközben próbálunk eligazodni az egészséges táplálkozás útvesztőjében, fontos, hogy észben tartsuk az egészséges emésztési folyamat fontosságát. Itt van pár egyszerű tény, ami segít eligazodni, hogy mindig a szervezetednek leginkább megfelelő döntést hozhasd meg.

A jótékony baktériumok az alábbiakban segítenek: Sok étel, amit fogyasztunk, élő organizmusokat, más néven probiotikumokat tartalmaz. Ha egyensúlyba hozzuk az egészséges sejteket a szervezetünkben, akkor egy természetes, egészségesebb emésztőrendszerünk lesz. A probiotikumok sok ételben megtalálhatóak, például a joghurtokban, tejben, lágy sajtokban, a kovászos kenyérben és még a csokiban is.

A megfelelő emésztés és a megfelelő testsúly kéz a kézben járnak. A lassú és kitartó megnyeri a versenyt! A méregtelenítés és a tisztítás hozzájárulhat az emésztés normalizálásához, és a tartós súlycsökkenéshez. Testünknek időnként újraindításra van szüksége.

A „jó” étel is hozzájárulhat az emésztőrendszer egészséges működéséhez. Ezt a rendszert úgy találták ki, hogy az ételt energiává alakítja és kivonja a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek az optimális funkciók ellátásához szükségesek. Ha egy kiegyensúlyozott diétával támogatod a szervezetedet, az elősegíti a tápanyag feldolgozást és a kiválasztást. A zöld színű zöldségek a bél sejtjeit serkentik, míg a fokhagyma és a gyömbér segítenek leküzdeni a rossz baktériumokat és a vírusokat.
Miért fontos a rost? Amikor ételt fogyasztasz és emésztesz, a rost segít az emésztő rendszernek gyorsabban megszabadulni a felesleges anyagoktól. Ha csökkented a felesleges anyagokat a szervezetedben, akkor a káros méreganyagok gyorsabban távoznak a szervezetből, ami csökkenti az emésztőszervi megbetegedések kockázatát.

A meleg italok serkentik a bélműködést. Oka van, hogy az éttermekben meleg italt ajánlanak étkezés után. A bélrendszert erősíti, ha étkezés előtt vagy után meleg teát vagy vizet fogyasztasz. A kamilla, borsmenta és fahéj kiváló alapanyagai a meleg teának és hozzájárulnak a bélrendszer egészségéhez.

Kapcsolódó termékek