TIPS OM EEN GOEDE SPIJSVERTERING TE BEHOUDEN

Heeft u een vraag over de spijsvertering?


Er gaat geen jaar voorbij zonder nieuwe inzichten op dieetgebied; wat moeten we laten staan of juist wel nemen? Wél melkproducten of toch niet, gluten of geen gluten? Het is soms niet bij te houden!

Ondanks dat er continu ter discussie staat wat wel of geen goede voeding is, blijft het een feit dat een goede spijsvertering belangrijk is. Bij het lezen van alle adviezen over gezonde voeding is het verstandig om het belang van een gezond spijsverteringsstelsel in uw oordeel mee te nemen. Wij hebben hier wat interessante feiten op een rijtje gezet, om u te helpen de beste keus te maken voor uw lichaam!

Goede bacteriën leveren een bijdrage aan onze gezondheid: goedaardige bacteriën in onze darmen helpen bijvoorbeeld bij de spijsvertering. Gezonde darmflora en het normaal functioneren van het spijsverteringssysteem is de basis voor welzijn. Probiotica zijn levende bacteriën die de maag en de dunne darm levend kunnen passeren en zo de dikke darm bereiken.

Goede voeding helpt de spijsvertering gezond te houden. Ons spijsverteringssysteem is bedoeld om voedsel in energie om te zetten en er vitaminen en mineralen uit op te nemen om zo optimaal te kunnen blijven functioneren. Door een uitgebalanceerd dieet stelt u uw spijsverteringskanaal in staat om voedingsstoffen beter op te nemen en te gebruiken. Groenten en fruit helpen uw darmen goed te functioneren. Voedingsmiddelen als knoflook en gember helpen infecties, slechte bacteriën en virussen te bestrijden.

Waarom zijn voedingsvezels zo belangrijk? Wanneer u voeding consumeert en verteert, dragen vezels bij aan een goede darmwerking. Ze dragen bij aan het verzadigingsgevoel en daarmee aan het behoud van een gezond gewicht.

Ook warme dranken helpen de spijsvertering (er is een reden dat u in een restaurant koffie of thee wordt aangeboden na de maaltijd). Een warme drank kunt u voor of na de maaltijd nemen; heet water en thee zijn prima manieren om de spijsvertering op volle sterkte te brengen. Kruiden die een gezonde spijsvertering bevorderen en waarmee u een heerlijk kopje kruidenthee kunt maken zijn kamille, pepermunt en kaneel.

Gerelateerde Producten