Danas, a ne neki drugi dan!

Približavanjem Foreverovog 40. rođendana, razmišljam kako prije četiri desetljeća nisam mogao ni sanjati da će Forever djelovati u preko 150 zemalja te da će njegova pokretačka snaga biti milijuni nezavisnih Poslovnih suradnika. Početak Forevera, kao što to biva i kod ostalih Poslovnih suradnika, bio je moj osobni san, a način na koji taj san ostvarujemo ovisi isključivo o nama. Poslovica temeljena na Parkinsonovom zakonu kaže „Obujam rada raste, kako bi popunio vremenski okvir koji mu dodijelimo.“


Da „prevedem“ poslovicu na neki jednostavniji jezik – kažete li da će vam trebati godina dana da postanete Managerom, zaista će vam trebati godina dana; ako si kažete da ćete poziciju Managera postići za tri mjeseca, proći će tri mjeseca i postat ćete Managerom. Pitanje koje si morate postaviti jest koliko jako želite dostići svoje ciljeve i koliko ste truda spremni uložiti u njihovo ostvarenje?
 


Ovo nazivamo motivacijom rokovima; upoznavši mnoge Poslovne suradnike diljem svijeta, ostao sam fasciniran njihovim pričama. Što ih čini uspješnima? Što ih čini jedinstvenima? Priča jedne Poslovne suradnice me posebno zaintrigirala, upravo zato što je izvrstan primjer spomenutog Parkinsonovog zakona.Ova je mlada majka naišla na priliku i znala je da ima kratko vrijeme za dokazivanje financijske održivosti priče, htjela je pokazati da će tom prilikom moći uzdržavati obitelj. Motivacija koju je imala u sebi vukla ju je naprijed svakoga dana, neprestano ju je podsjećala da mora naći izlaz iz trenutne situacije u kojoj se našla zajedno sa svojom obitelji.


Neprestana bol koju je njezina obitelj trpila svakoga dana, natjerala ju je da se posveti prilici i dokazivanju njezine funkcionalnosti u samo nekoliko tjedana. Nije to bila samo predanost zadanom vremenskom okviru, ovdje se radilo o hitnosti i oslanjanju na vjerovanje da će Forever za nju biti spas s neba. Dala si je šest tjedana…znate li da joj je zaista trebalo samo šest tjedana da dostigne Managersku razinu? Ustvari, koristeći ista načela, ova si je Foreverova Poslovna suradnica priskrbila toliko željenu poziciju u Global Leadership Teamu u samo nekoliko godina, promijenivši zauvijek svoj život.


Sve se to desilo zbog hitnosti čija je definicija važnost poduzimanja brzih postupaka. Razmislite o tome koliko brzo biste htjeli imati dodatni izvor zarade, dati otkaz, kupiti novi automobil koji vas neće iznevjeriti ili priuštiti svojoj djeci bolje obrazovanje.Jeste li spremni napraviti nevjerojatan napredak u svom poslovanju? Neka vas motiviraju rokovi, nametnite si taj osjećaj hitnosti kako bi vidjeli ostvarenje svojih snova.


 


Zauvijek Vaš,Rex Maughan


CEO, Forever Living Products