WANDELEND NAAR EEN GEZONDERE LEVENSSTIJL

Het leuke van wandelen is dat het goed voor u is en het is laagdrempelig waardoor bijna iedereen dit kan doen. Wandelen met uw vrienden, collega’s, gezin of vrienden! Bij sporten is het vaak wat lastiger om iedereen erbij te betrekken. Niet iedereen kan bijvoorbeeld 7 km hardlopen. Maar wandelen kunnen veel meer mensen en is ook goed voor ons. Wandelen is ook fijn omdat je lekker buiten bent. Wandelen kan in het bos of op het strand of juist in een grote stad waar ook van alles te bewonderen is.


Met een uur wandelen en een snelheid van ongeveer 5 km per uur verbruikt u gemiddeld tussen de 200 en 300 kcal. Dat is toch lekker!


Wandelen is hartstikke leuk in een groep zoals veel mensen met The F.I.T. Movement doen. Lekker samen buiten lopen en elkaar beter leren kennen. Tijdens een les spinning gezellig met elkaar kletsen is er namelijk niet bij! Genoeg redenen waarom wandelen dus goed voor ons is en ook leuk is.


Wandelen tussen de bedrijven door


Ook in het dagelijks leven kunt u misschien wel vaker een stuk lopen. Loop vaker naar de supermarkt in plaats van dat u met de auto gaat. Misschien kunt u af en toe ook lopend naar uw werk.


Tijdens de lunch wandelen met collega’s is iets wat we door de drukte van de dag vaak vergeten. Maar het kan juist ontzettend veel nieuwe energie geven om buiten even een frisse neus te halen en dan bent u nog goed bezig ook! Geloof me, na het wandelen zult u zich net even wat lekkerder voelen dan wanneer u achter uw bureau of in de bedrijfskantine blijft zitten.


Elk uur even de benen strekken


Het wordt vaak vergeten, maar met een kantoorbaan is het heel erg goed om ieder uur even een stukje te lopen. Stilzitten is namelijk niet goed voor ons. We gebruiken dan bijna onze spieren niet en we schijnen er zelfs platte billen van te krijgen. Dat willen we natuurlijk al helemaal niet.


Ieder uur even opstaan en een paar meter wandelen is al heel goed. We gebruiken dan namelijk iedere keer even de beenspieren wat heel goed is voor het behoud van onze spiermassa. Dus sta ieder uur op om een kopje koffie of thee voor jezelf en je collega’s te halen. Je kunt ook even één verdieping naar boven en weer terug lopen, zo wordt u een stuk fitter dan wanneer u de hele dag blijft zitten.


Met deze tips kunt u gemakkelijk elke dag even een wandelmomentje inplannen. 


Veel wandelplezier!Over Janneke Pieterson:
De komende tijd zal Janneke berichten over voeding en/of sporten voor 'the F.I.T. Movement' schrijven.


Zij heeft sinds 2009 haar diëtistenpraktijk de Sportkeuken in Utrecht. Hier begeleidt zij voornamelijk sporters, topsporters en mensen met overgewicht. Deze zomer start zij met een kookstudio die geheel in het teken van gezonde voeding komt te staan.


Janneke is heel sportief en geeft les op 2 sportscholen in Utrecht. Naast haar praktijk en het lesgeven kookt zij ook voor topsporters. Ze heeft vier jaar lang gekookt voor één van de wielerteams tijdens de Tour de France. Kortom, van alles wat met voeding en fit zijn te maken heeft!