Mit képviselnek az Eagle Managerek

Nem egészen egy hónap múlva sok munkatársunk és néhány ezer Forever Üzleti Partnerünk kihajózik Barcelona kikötőjéből, és a Freedom of the Seas (Tengerek szabadsága) luxushajó körbe viszi őket a Földközi-tengeren. Ez az egyik jutalmuk, amiért Eagle Managerek lettek. Noha ez az álomutazás lényeges része az Eagle ösztönzőnek, van még valami, amiről érzésem szerint nem beszéltünk eleget: mit is jelent Eagle Managernek lenni.


Eagle Managerré minősülni elismeréssel jár, ám ennél jóval fontosabb dolgok jellemzik azokat a Forever Üzleti Partnereinket, akik Eagle Managerekké válnak. A következő négy jellemvonás természetesen nem kizárólagos jellemzője az igazi vezetőnek, mégis ezek a leggyakrabban tapasztalt, legerőteljesebb vonások azoknál, akik ilyen messzire, ilyen magasra eljutnak.


 


Hit


Minden kiváló Forever vezetőnek lényeges jellemzője a hit önmagában, a termékekben, az üzletben, és a sikerhez vezető útban. Ez jelenti azt a különleges erőt, hatalmat is, amely segíti az Eagle Managereket, hogy pozitívak és állhatatosak maradjanak. Amikor egy Eagle Manager igazán hisz abban, amit tesz, képes elérni bármit, hiszen a hit és a vágyakozás már fél siker. Egy valódi vezetőt semmi nem tántoríthatja meg, ha elég erős a hite.


 


Felelősségtudat


Ha megkérdezünk egy Eagle Managert, hogy mit szeretne elérni a következő hónapban, mondhatja azt, hogy 15%-kal kívánja növelni a forgalmát. Amikor a következő hónapban visszamész ugyanehhez az Eagle Managerhez, biztos lehetsz benne, hogy ezt el is érte, és már készen is áll arra, hogy elmagyarázza, miként sikerült neki. Eagle Managernek lenni azt jelenti, hogy elkötelezetten megteszed mindazt, ami szükséges a céljaid eléréséhez.


 


Kommunikáció


Azt gondolhatjátok, hogy a kommunikációs készség alapvető és nyilvánvalóan meglévő jellemvonás minden network marketingben dolgozó számára, azonban meglepődnétek, ha tudnátok, milyen sok Forever Üzleti Partnerünk nincsen még tudatában, hogy mi mindent vonhat maga után a kommunikáció minősége. A vezetők többnyire mesterek ebben a képességben, s arra használják a kommunikációs eszközöket, hogy hatást gyakoroljanak másokra, befolyásolják őket, hogy aztán könnyebben végrehajthassák a küldetésüket. Megmutatják másoknak az irányt, motivációt és célt kínálnak, méghozzá a kommunikáció verbális és nem-verbális eszközeinek segítségével. Ez azt jelenti, hogy a jó vezetőnek képesnek kell lennie kifejezni a pozitív híreket és az elismerést, ám ugyanakkor tudnia kell kritikát is gyakorolni, valamint a negatív visszajelzésekre is reagálni.


 


Következetesség


A jó vezetőnek talán az egyik legfontosabb jellegzetessége a következetesség. Amennyiben rendíthetetlenül, mindvégig tartja magát ugyanazokhoz az alapelvekhez, elsüllyeszthetetlen hajó lesz – nem számít, hogyan háborog körülötte a tenger, ez a hajó soha nem hagyja cserben. A következetesség úgy épül fel, hogy a megfelelő szokásokat, magatartást és viselkedést építjük fel, s mindvégig észben tartjuk, merre is tartunk. Az Eagle Managerek a következetesség igazi képviselői, mert olyan üzletet építettek ki, amely nem csupán őket magukat juttatja sikerhez, hanem mindeközben arra is fókuszálnak, hogy másokat is magasabb szintre segítsenek. Ahhoz, hogy céljukat véghez vigyék, más Forever Üzleti Partnereket is képezniük, irányítaniuk és vezetniük kell.


Az Eagle Manager 2018-ra a minősülési időszak 2018 április 30-ig tart. Készen álltok a kihívásra? Arra biztatlak titeket, hogy beszélgessetek Eagle Managerekkel, kérdezzétek őket a sikereikről és fedezzétek fel, mi is kell ahhoz, hogy ti is ilyen vezetőkké váljatok. Emellett mindenképpen kövessétek az idei Eagle Manager Retreat eseményeit, figyeljétek a Forevert a közösségi médiában, keressétek az #EMR17 hashtag-et. Hamarosan úgy érzitek majd, hogy nem szeretnétek elszalasztani a hatalmas lehetőséget, ti is részei szeretnétek lenni ennek az élcsapatnak.


 


Mosolyogjatok!


Gregg Maughan


Elnök, Forever Living Products