Ti si Eagle

Eagle menadžer podsticajni program je od ključne važnosti za svakog Poslovnog saradnika koji želi da postigne više. Snaga jednog Eagle menadžera je u onome što on radi za svoj biznis. To je razlog što smo orla odabrali za zvanični simbol podsticaja. Ne samo zato što je to i logo Forevera ili zato što pristaje uz naš brend, nego zato što u svakom od vas, vidimo orla.

Na Global Rallyju u Dalasu je član GLT-a Kim Madsen podelila sa nama jednu priču o piletu i orlu, koja je za sve nas bila poučna. To me je podsetilo na jedan događaj o malom dečaku koji je jednog dana boravio u planinama. Penjao se na visine među borovima, dok nije dostigao vrh planine, odakle je mogao da vidi svoju kuću. Tamo je primetio jedno gnezdo, a u njemu dva jajeta. Hrabro se sagnuo i uzeo jedno jaje i stavio ga u džep, zatim je otišao kući i nestrpljivo čekao da vidi šta će da se izleže iz njega.

Za par meseci je jedan čovek prolazio pored farme i primetio ogromnog orla koji je stajao na ogradi pored ambara. Stao je zadivljeno kod te ptice da bi je još bolje video. Dečak mu je prišao, nije znao šta je to tako iznenađujuće. „Kako si nabavio ovog orla?” pitao je čovek. A dečak je odgovorio: „To nije orao. To je jedno pile.”

Čovek je uz osmeh stavio na ruku orla i rekao: „Ustani i leti, ti si orao.” Orao je skočio na zemlju i počeo da grebe pesak. Međutim, prolaznik je odlučio da pokaže dečaku kako je pronašao savršeno zemaljsko stvorenje. Popeo se merdevinama na vrh ambara sa orlom u ruci i još jednom je rekao ptici: „Ustani i leti, ti si orao.” Orao je par puta zamahnuo krilima, skočio na zemlju i opet počeo da grebe po njoj.

Zatim je čovek zatražio od dečaka da ga prati u planine. Popeli su se na vrh planine, baš kada je svitalo. Čovek je još jednom podigao pticu i rekao „Ustani i leti, ti si orao.” Orao je držao čvrsto raširena krila i gledao u planine u daljini, poslednji put je pogledao na trenutak dečaka i veličanstveno preleteo dolinu iznad šume. I ponosno je ispuštao krike.

Nekada ne znamo, ili ne vidimo šta se krije u nama. Priča o orlu i piletu nas podseća na to da smo mi ono što verujemo da jesmo. Ako verujemo u to da možemo da držimo raširene ruke i da možemo visoko da letimo, onda ništa nije nemoguće. Ako sanjamo veliko i pređemo ograničenja koja smo sami sebi postavili ili koja su nam drugi postavili, onda ćemo postići stvari o kojima smo mogli samo da sanjamo.

Prošao je samo jedan mesec od kako je počeo period kvalifikacija za Eagle menadžera 2019. Fokusiraj se na postizanje ovog podsticaja i prati koliko ti i tvoj biznis možete da rastete.

Ustani! Leti! Ti si Eagle!

Gregg Maughan