Vi ste Eagle

Eagle Manager ključni je poticajni program za svakog vlasnika Foreverovog poslovanja koji želi postići više. Neprestano naglašavam – moć Eagle Managera leži u tome što dotična pozicija može učiniti za vaš posao. Razlog zašto smo izabrali orla (op. prev. eagle = orao) kao predstavnika ovog moćnog poslovnog poticaja, nije Foreverov logo. Razlog nije ni taj što pristaje našem brandu ili zato što je pogodan. Razlog je taj što u svima vama vidimo orlove.


Na Global Rallyju u Dallasu, GLT član Kim Madsen podijelio je važnu priču s porukom o kokoši i orlu iz koje bismo svi mogli ponešto naučiti. Priča je to o dječaku koji se odvažio na put u planine, penjući se kroz drveće i raslinje, sve dok nije naišao na rub litice s koje se pružao pogled na farmu u kojoj je živio. Tamo je vidio i gnijezdo u kojem su bila dva jaja. Osjećao se hrabro i posegnuo za jednim jajetom, stavio ga u džep te se ponovo spustio niz planinu i uputio kući, nestrpljivo očekujući što će se izleći.


Nekoliko mjeseci kasnije, pored njegove farme prolazio je čovjek i primijetio je velikog orla koji sjedi na ogradi pored staje. Zadivljen impozantnim bićem, zastao je kako bi ga bolje pogledao. Dječak je također prišao, čudeći se čovjeku i njegovoj opčinjenosti viđenim. "Gdje si nabavio ovog orla?" upitao je muškarac. Dječak je odgovorio: "To nije orao, to je kokoš."


Smijući se, čovjek je uzeo orla i stavio ga na svoju ruku te rekao "Uzdigni se. Poleti. Ti si orao." Orao je potom skočio na tlo i počeo kljucati po pijesku. U namjeri da pokaže dječaku kakvo je čudesno biće pronašao, čovjek se ljestvama uspeo na krov staje; držeći orla na svojoj ruci, još jednom je ponovio: "Uzdigni se. Poleti. Ti si orao." Orao je zamahnuo krilima, skočio na tlo i još jednom počeo kljucati po pijesku.


Naposljetku, čovjek je rekao dječaku da ga prati u planine. Hodali su nazad do litice, a sunce se pojavilo na obzoru. Čovjek je još jednom podigao pticu i rekao "Uzdigni se. Poleti. Ti si orao." Orao je raširio svoja golema krila i pogledao planine, nakon što je uputio zadnji veličanstveni pogled dječaku i zatim se kraljevski vinuo u nebeska bespuća, leteći iznad dolina i drveća, ponosno klizeći zrakom.


Ponekad ne znamo i ne vidimo za što smo sposobni. Priča o orlu i kokoši podsjeća nas da smo ono u što vjerujemo; vjerujemo li da možemo raširiti krila i letjeti u visine, ne postoji razlog zašto to ne bismo mogli učiniti. Misleći "veliko" i odbijajući prihvatiti ograničenja koja smo sami postavili ili ona koja su nam nametnuli drugi, možemo postići stvari koje nismo mogli ni sanjati.


Prošlo je tek mjesec dana otkada je počela kvalifikacija za Eagle Manager poticaj 2019. Postavite ciljeve i usredotočite se na ostvarivanje ovog poticaja i gledajte koliko vaš posao, kao i vi sami, raste iz dana u dan.Uzdignite se. Poletite. Vi ste Eagle (orao).Gregg Maughan