Najbolja promena je kada promeniš sebe

Kada je Rex pričao na sastanku Eagle menadžera, osvrtao sam se po sali i pratio reakcije članova Global Leadership Team-a. Video sam kakav je uticaj imao Rexov video prilog na njih i na njihova osećanja. Naravno, ne čitam misli tako da ne mogu tačno da kažem o čemu su razmišljali, ali ako su mislili na isto što i ja, onda su sigurno sebi obećali da će još više i još bolje raditi. Ponosni su, jer su deo kompanije koja ih je naterala da se obavežu, da se ponašaju odgovorno. 

Rex je rekao: „Naučio sam da osnovni principi i uverenja nemaju ’rok trajanja’. Nikad neće biti zastarelo to što smo ljubazni jedni prema drugima, što poštujemo posvećenost i što se prema ljudima ophodimo, kao što bismo voleli da se oni ophode prema nama.”

Video snimak nije bio napravljen u tipičnom holivudskom stilu. U njemu nije bilo ni glasne muzike, ni igrača, ni pirotehnike. Samo jedan snimak Rexa u njegovoj kancelariji, kako deli svoje dirljive, genijalne savete svim globalnim vođama Forevera. 

Kako ovaj jednostavan video može tako snažno da nas inspiriše?

Verujem da se odgovor krije u jednostavnoj izreci: „Budi najbolja verzija sebe!” Ova misao toliko živi sa nama, da ni ne znamo ko je njen autor, ali je poruka jasna.

Rex se uvek brinuo o tome da bude što bolji. Nikada ne bira zaobilazni put ni u jednom životnom aspektu, i to se i vidi. Kao i Rex, tako i vi možete da se dignete visoko iznad ostalih, a da pri tome vi sami budete najbolja verzija sebe.

Kako to funkcioniše? Vrlo često smo sami sebi najveći kritičari. Svesni samo kada ne dajemo sve od sebe. Znamo, kada smo mogli da obavimo još jedan telefonski poziv, malo duže da ostanemo, ili malo više da pripazimo. Nije potrebno da nam drugi kažu, mi instiktivno znamo kada smo sišli sa glavnog puta. Brilijantne i inspirativne vođe ne biraju zaobilaznice. To je uvek tako.

Kada sudija kog vidiš u ogledalu, bude zadovoljan tvojim trudom, onda mogu da ti obećam, da ako dođe to vreme da budeš vođa i inspiracija, ni tebi neće biti potrebni igrači i pirotehnika, ali je sigurno da će mi oči zasuziti zbog tebe.


 


Budite uvek nasmejani,Gregg Maughan
Predsednik, Forever Living Products