Önmagad legjobb változata

Amikor Rex beszélt az Eagle Manager Találkozón, körbenéztem a teremben, és a Global Leadership Team tagjainak reakcióját figyeltem. Láttam, micsoda érzelmeket és hatást váltott ki belőlük Rex videója. Természetesen nem vagyok gondolatolvasó, így pontosan nem tudom megmondani, mire gondoltak, de ha ugyanarra, mint én, akkor csendben, magukban megfogadták, hogy még többet tesznek és azt még jobban. Büszkeséget éreznek, mert egy olyan vállalat részesei, amely amellett kötelezte el magát, hogy helyesen cselekszik.


Rex azt mondta: „Megtanultam, hogy a szilárd alapelveknek és az alaphiteknek nincs „lejárati” idejük. Az soha nem lesz divatjamúlt, hogy kedvesek vagyunk egymással, hogy megbecsüljük elhivatottságotokat, és úgy bánunk az emberekkel, ahogyan szeretnénk, hogy velünk bánjanak.”


A videó nem tipikus hollywoodi stílusban készült; nem volt benne hangos zene, sem táncosok, sem pedig pirotechnika. Csak egy felvétel Rexről az irodájában, ahogyan megosztja a megható és zseniális tanácsait minden egyes Forever globális vezetővel.


Mégis, hogyan képes ez az egyszerű videó ilyen mélyrehatóan inspirálni minket?


Úgy hiszem, a válasz ebben az egyszerű mondásban rejlik: „légy önmagad legjobb változata!” Ez a kifejezés annyira velünk együtt él, hogy már nem tudjuk, kitől származik, de az üzenete világos.


Rex mindig is arra törekedett, hogy a lehető legjobb legyen. Soha nem választja a kerülőutat az élete egyetlen aspektusában sem, és ez meg is mutatkozik. Így, ahogyan Rex, ti is magasan mások fölé emelkedhettek azzal, hogy ti vagytok önmagatok legjobb változata.


Ez hogyan is működik? Meglehetősen gyakran mi vagyunk saját magunk legrosszabb kritikusa. Tudjuk, mikor nem adtuk a tőlünk telhető legjobbat. Tudjuk, mikor tudtunk volna még egy telefonhívással többet tenni, egy kicsit tovább maradni, vagy egy kicsit jobban odafigyelni. Nincs szükségünk másokra, hogy ezt megmondják nekünk, hiszen ösztönösen tudjuk, mikor tértünk rá a kerülőútra. Briliáns, inspiráló vezetők nem választják a kerülőutat. Ez mindig, minden esetben igaz.


Így, amikor a tükörben látható bíró elégedett az erőfeszítéseiddel, akkor megígérhetem neked, hogy ha eljön annak az ideje, hogy vezető legyél és inspirálj, neked sem lesz hozzá táncosokra és pirotechnikára szükséged. De az biztos, hogy könnyeket fogsz csalni a szemembe.


Mindig mosolyogjatok!Gregg Maughan
elnök, Forever Living Products