Форевър опакова над 1 милион порции храна с „Да се изправим срещу глада“

Финикс, Аризона. Световното семейство от собственици на бизнес и персоналът на най-големия производител на алое вера и алое продукти за здраве и красота – Форевър Ливинг Продъктс, се посвети на доброволческа дейност за опаковане на храна. Те се обединиха с благотворителната организация „Да се изправим срещу глада“ в целта си да опаковат един милион порции храна до края на 2017 г. Малко повече от 6 месеца по-късно Форевър Ливинг Продъктс постигнаха целта си и демонстрираха ентусиазъм и удивителна подкрепа към организацията. „Новата ни цел е 1.5 милиона порции храна“, казва Ейдън О‘Хеър, Вицепрезидент за Азия и Европа. Пакетите храна се разпределят за деца в нужда в страни като Зимбабве, Индия, Турция, а част от тях стигнаха до Депото за хуманитарна помощ на Обединените нации в Дубай, за да послужат в случай на природни бедствия. В редица други страни „Да се изправим срещу глада“ осигурява безплатна храна в училищата, което спестява от бюджетите им и помага да се фокусират върху обучение на учители, снабдяване с учебни помагала и осигуряване на санитарни съоръжения.


Усилена работа за достойна кауза
Сътрудничеството между Форевър Ливинг Продъктс и „Да се изправим срещу глада“ започна през 2015 г. с първото опаковане на храна на едно от глобалните им събития в Сингапур. Оттогава все повече местни клонове на компанията организират акции за съвместно опаковане на храна с техните собственици на Форевър бизнес, които всъщност са работната сила на тази компания за директни продажби. Порциите храна и организацията на събитията се покриват от даренията към Форевър Гивинг, организация, подкрепяна от Форевър Ливинг Продъктс, а собствениците на Форевър бизнес инвестират време във физическото пакетиране на храната. „Мисията на „Да се изправим срещу глада“ да сложи край на глада по света и да научи хората да живеят здравословно, напълно се вписва и в мисията на Форевър – да подобрява живота на хората“, казва О‘Хеър. „Ключът към успеха тук е физическият труд, който нашите СФБ вложиха в този проект. Участието в събитията за опаковане на храна дава на всички ни по-добра представа колко много хора в неравностойно положение има по света и как осигуряването на порция храна всъщност променя животи. Освен това превръщаме събитията за пакетиране на храна в забавни преживявания, които още повече ни обединяват.“


Президентът и главен изпълнителен директор на „Да се изправим срещу глада“, Род Брукс, поздрави Форевър Ливинг Продъктс за постигането на набелязаната цел от 1 милион порции храна. 
 „Да се изправим срещу глада“
Стремежът на глобалната благотворителна организацията е да сложи край на глада по света до 2030 г. Тя осигурява храна и помощ на най-уязвимите хора на планетата и създава глобален ангажимент за мобилизиране на необходимите за целта ресурси. Централата на „Да се изправим срещу глада“ се намира в град Роли, щата Северна Каролина, и управлява общо 26 центъра за опаковане на храна в САЩ и по света. До момента „Да се изправим срещу глада“ и глобалните ѝ партньори са опаковали повече от 300 милиона порции храна. Те се включват предимно в училищни програми за осигуряване на обед за деца в бедни населени места, но също в сиропиталища, болници и младежки и професионални центрове. По данни на Световната хранителна програма (World Food Programme) в развиващите се страни 66 милиона деца на начална училищна възраст присъстват в час гладни. Доказано е, че осигуряването на храна в училищата повишава броя на записаните ученици и посещаемостта на занятията, а също и сериозно подобрява здравословното състояние на децата. За повече информация посетете: www.riseagainsthunger.org.