„Да се изправим срещу глада“ и Форевър споделят целта си за 2017 г.

Корпоративният партньор на „Да се изправим срещу глада“ Форевър Ливинг Продъктс обявява цел от един милион порции през 2017 г. 


Форевър Ливинг Продъктс оповести плана си да опакова един милион порции храна през 2017 г. с глобалната организация с идеална цел „Да се изправим срещу глада“ (Rise Against Hunger). Международният производител на продукти от алое вера и пчелния кошер съобщи намерението си да разшири партньорството си с „Да се изправим срещу глада“ и да опакова храна за гладните по света по време на събития в Азия, Европа, Близкия Изток и Южна Африка.


Форевър Ливинг Продъктс организира първото голямо опаковане на храна заедно с „Да се изправим срещу глада“ през 2015 г., когато служители и собственици на Форевър бизнес подготвиха 300 000 порции по време на Глобалното рали в Сингапур. През 2016-а събитието се проведе в Йоханесбург, Южна Африка, където бяха опаковани 350 000 порции. Тази храна се използва в училища и други програми за стимулиране на самодостатъчността на хора в неравностойно положение.


„Работата с „Да се изправим срещу глада“ е невероятно изживяване за всички ни“, каза Грег Моън, президентът на Форевър Ливинг Продъктс. „Мисията на организацията да сложи край на глада по света е в съзвучие с нашите собствени стремежи и много вдъхновява собствениците на Форевър бизнес да се включват активно. С голямо вълнение приемаме предизвикателството да опаковаме един милион порции през 2017-а!“


По целия свят има около 795 милиона души, които страдат от липса на достатъчна храна. „Да се изправим срещу глада“ управлява 20 центъра за опаковане на храна в американски градове, както и шест международни в Южна Африка, Малайзия, Филипините, Италия, Индия и Перу. Миналата година повече от 353 000 доброволци от корпорации, църкви, училища и граждански организации опаковаха храна с „Да се изправим срещу глада“.


„Партньорството ни с Форевър Ливинг оказва и ще продължи да оказва силно въздействие върху живота на хората. Изключително сме благодарни на тази забележителна компания и нейните хора“, каза Том Барбита, завеждащ отдел „Маркетинг“ в „Да се изправим срещу глада“.


Акциите за опаковане на храна с фондацията представляват доброволчески събития, които координират рационалното опаковане на дехидратирани ястия с високо питателно съдържание, състоящи се от ориз, соя, зеленчуци и 23 незаменими витамини и минерали.


„Да се изправим срещу глада“
Стремежът на глобалната благотворителна организацията е да сложи край на глада по света до 2030 г. Тя осигурява храна и помощ на най-уязвимите хора на планетата и създава глобален ангажимент за мобилизиране на необходимите за целта ресурси. Централата на „Да се изправим срещу глада“ се намира в град Роли, щата Северна Каролина, и управлява общо 26 центъра за опаковане на храна в САЩ и по света. До момента „Да се изправим срещу глада“ и глобалните ѝ партньори са опаковали повече от 300 милиона порции храна. Те се включват предимно в училищни програми за осигуряване на обед за деца в бедни населени места, но също в сиропиталища, болници и младежки и професионални центрове. По данни на Световната хранителна програма (World Food Programme) в развиващите се страни 66 милиона деца на начална училищна възраст присъстват в час гладни. Доказано е, че осигуряването на храна в училищата повишава броя на записаните ученици и посещаемостта на занятията, а също и сериозно подобрява здравословното състояние на децата. За повече информация посетете: www.riseagainsthunger.org.