Arctic-Sea (Super Omega 3)

Forever Arctic Sea® е со подобрена формула не само за да се зголеми вкупното количество на Омега-3 што го добивате во препорачаното дозирање, истовремено значително е зголемено и количеството на DHA по доза.

Новата и усовршена формула содржи патентирана комбинација која е ексклузивна за Форевер Ливинг и не само што обезбедува 33% повеќе DHA дневно, туку создава и совршен баланс на DHA и EPA за оптимално здравје и благосостојба.

60 гел капсули
  • Прилагоден сооднос на Омега-3 кој ја имитира морската храната
  • Пријатна и потполно природна цитрусова арома и минимален вкус на риба
  • Производството не ја нарушува природната рамнотежа во океанот
  • Чист извор на DHA и EPA

Новата и усовршена формула е патентирана комбинација од масло од каламари кое е богато со DHA, ултра чисто Омега-3 рибино масло и маслиново масло. Уникатната комбинација која се предлага единствено од Форевер Ливинг Продактс, освен што содржи 33% повеќе DHA, прави и идеален сооднос помеѓу DHA и EPA за оптимално здравје и благосостојба.

Балансот помеѓу Омега-3:Омега-6

Постои важна рамнотежа кај омега масните киселини која многумина не ја разбираат целосно. Во минатото, балансираната исхрана придонесувала за здрав сооднос помеѓу омега киселините – од 1:1 до 1:4 DHA:EPA. За жал, во современата исхрана се вклучени нездрави нивоа на Омега-6 масните киселини, кои вообичаено произлегуваат од пржената храна, растителни масла, имитација на маргарин, масти од животинско потекло и друга високо преработена нездрава храна. Освен тоа, многумина не внесуваат доволно риба и друга храна богата со Омега-3, што води до нездрав сооднос помеѓу Омега-6 : Омега-3, кој достигнува и до 30:1! Клучот за воспоставување на здравиот сооднос е да се внесуваат повеќе Омега-3 масни киселини и да се намали внесувањето на Омега-6.

Forever Arctic Sea® е подобрена не само за да се зголеми вкупното количество на Омега-3 кое го добивате со една доза, туку има и значително зголемена количина на DHA по доза. DHA Омега-3 природно ја има целиот организам, а најзастапена е во мозокот, очите и срцето. Исто како што калциумот е незаменлив за да имаме здрави коски, така и DHA овозможува клетките на мозокот, ретината, срцето и нервниот систем да се развиваат и правилно да функционираат во сите етапи од животот. Освен тоа, DHA е поврзана со намалениот ризик од влошувањето на умствените способности со напредување на возраста. Ниту една друга масна киселина не покажала таква врска.

 

*Забелешка: Содржината на производот, формулите и состојките, објавени на оваа веб страна, се базирани на американските закони и регулативи, кои може да се разликуваат во зависност од производот што се продава во согласност со локалните закони и прописи на земјата увозничка

По две гел капсули три пати дневно со храна

 

За повеќе инфомации за Forever Arctic Sea® изберете го линкот подолу: