Forever Royal Jelly®

Матичен млеч

Матичниот млеч се одделува од фарингалните жлезди на пчелата. Таа „супер храна“ на пчелите се меша со ензими и се дава на онаа пчела која ќе биде матица.

60 таблети
  • Дава енергија и го поткрепува имунитетот
  • Лесно се апсорбира од организмот
  • Без конзерванси и вештачки бои и ароми

Матичниот млеч се одделува од фарингалните жлезди на пчелата. Таа „супер храна“ на пчелите се меша со ензими и се дава на онаа пчела која ќе биде матица. Пчелата-мајка се храни претежно со него низ целиот свој продуктивен живот и благодарение на тоа снесува до 3 000 јајца на ден во текот на следните шест години. Пчелите-работнички кои проголтуваат обичен мед живеат само четири-шест седмици.

Матичниот млеч е извонредна храна, која што подарува здравје. Содржи цела ризница од корисни материи за човечкиот организам-витамини, минерали и многу аминокиселини. Матичниот млеч  ја подобрува размената на материите, го поткрепува имунитетот, ја зголемува енергијата и придонесува за добриот изглед на кожата и косата.

 

По една таблета два пати на ден.

За повеќе информации за Forever Royal Jelly® изберете го линкот подолу:

Информации за производот Forever Royal Jelly®