Forever B12 Plus®

Одлична комбинација на основните хранливи материи.

Forever B12 Plus® го комбинира вит. Б12 со фолна киселина, користејќи формула на ослободување на корисните својства за да ги поддржи метаболичките процеси, клеточната делба, ДНК синтезата, производството на црвени крвни зрнца и функционирање на нервите.

60 таблети

 

  • Помага во одржување на здрави нивоа на хомоцистеинот
  • Ги  поддржува метаболичките процеси
  • Ја поддржува функцијата на нервниот систем

Forever B12 Plus® го комбинира витаминот Б12 со фолна киселина, користејќи  формула на постепено ослободување на корисните својства за да ги поддржи  метаболичките процеси, клеточната делба, ДНК синтезата, производството на црвени крвни зрнца и правилното функционирање на нервите.

Во 1948 г.за прв пат се открива дека витаминот Б12 (цианкобаламин) е од витално значење за производството на црвените крвните зрнца. Б12 во комбинација со фолната киселина го одржува здраво нивото на хомоцистеинот во организмот.

Дефицитот на витаминот Б12 значи и недостаток на фолната киселина, која е од суштинско значење како за фетусот во текот на првите три месеци од бременоста, така и  за жените кои сакаат да забременат.

Уживајте ги придобивките од комбинацијата на витаминот Б12  и фолната киселина со оваа ексклузивна формула наменета за дополнување на остатокот од нашиот спектар од суплементи!

*Забелешка:  Содржината на производот, формулите и состојките, објавени на оваа веб страна, се базирани на американските закони и регулативи, кои може да се разликуваат во зависност од производот што се продава во согласност со локалните закони и прописи на земјата увозничка

 

Една до две таблети дневно, по јадење.

За повеќе инфомации за Forever B12 Plus® изберете го линкот подолу:

Информации за производот Forever B12 Plus®