Forever Absorbent-C®

Forever Absorbent-C® со овесни трици е исклучителен додаток во исхраната. Ова е комбинација на две хранливи состојки кои се од витално значење во еден погоден производ.

Бидејќи луѓето се едни од ретките живи суштества кои не можат сами да произведуваат витамин Ц, тие мора да го внесуваат со храната, пијалоците и додатоците, како што е Forever Absorbent-C®.

100 таблети

Дневното внесување на витамин Ц одамна се поврзува со доброто здравје. Во денешно време науката нѐ обезбедува со огромна листа од  придобивки кои ни ги овозможува овој најпопуларен витамин:

 

  • Тој е моќен антиоксидант, кој делумно го формира заштитниот систем на организмот против штетното влијание на слободните радикали.
  • Витаминот Ц е корисен додаток за кожата, бидејќи го стимулира создавањето на меѓуклеточен колаген.
  • Витаминот Ц е неопходен за одржување на здраво сврзно ткиво.

Витаминот Ц се раствора во вода и се отстранува од организмот. Бидејќи луѓето се едни од ретките живи суштества кои не можат сами да произведуваат витамин Ц, тие мора да го внесуваат со храната, пијалоците и додатоците, како што е Forever Absorbent-C®.

Неопходноста од доволни количини на витамин Ц е очигледна. Научниците сметаат дека една цигара уништува 25 мг од количеството витамин Ц во организмот. Стресот, лекарствата и различните фактори од околната средина сериозно ги намалуваат расположливите количества на овој витамин во организмот. Недостатокот од овој витамин предизвикува крварење, особено на малите поткожни крвни садови (капилари) и на непцата.

Forever Absorbent-C® со овесни трици е исклучителен додаток во исхраната. Ова е комбинација на две хранливи состојки кои се од витално значење во еден погоден производ. Сврзаноста во матричен состав, разработен по уникатен патентиран процес, му дозволува на организмот целосно да ги апсорбира 60 мг од витамин Ц кои се наоѓаат во секоја таблета. Внесувањето на дневна доза од Forever Absorbent-C® е високо препорачано за одржување добро здравје.

*Забелешка:  Содржината на производот, формулите и состојките, објавени на оваа веб страна, се базирани на американските закони и регулативи, кои може да се разликуваат во зависност од производот што се продава во согласност со локалните закони и прописи на земјата увозничка.

По една таблета три пати на ден како додаток во исхраната.

За повеќе инфомации за Forever® Absorbent-C® изберете го следниот линк:

Информации за производот Forever Absorbent-C®