Forever Active HA®

Forever Active HA® има забележителни својства да ја хидратира кожата и зглобовите и така да го подобрува и надворешниот изглед и подвижноста.

Уникатна форма на хиалуронска киселина со ниска молекуларна маса, плус масло од ѓумбир и куркума.

60 гел капсули
  • Ги подмачкува зглобовите и ја хидратира кожата.
  • Уникатна форма на хиалуронска киселина со ниска молекуларна маса.
  • Содржи ѓумбир и куркума за здрави зглобови

 

Уникатна форма на хиалуронска киселина со ниска молекуларна маса, плус масло од ѓумбир и куркума. Формулата има забележителни својства да ја хидратира кожата и зглобовите и така да го подобрува и надворешниот изглед и подвижноста.

Хиалуронската киселина (ХК) е специјален протеин кој нашето тело го произведува за да ги подмачкува и омекнува зглобовите и мускулите, како и да обезбеди адекватна хидратација на кожата. Со напредувањето на возраста, сè помалку се произведува хиалуронска киселина. Намалувањето на хиалуронската киселина доведува до недоволно подмачкување на зглобовите, а нашата кожа станува груба и сува. До неодамна хиалуронската киселина во организмот се додаваше исклучиво преку инјекции, бидејќи хранопроводниот систем не може да ја апсорбира во нејзината природна форма. Благодарение на новиот уникатен процес, сега ХК може да се прима и орално. Forever Active HA® содржи и масло од ѓумбир и куркума, за оптимален ефект на хидратирање на зглобовите и кожата. Со векови во Кина овие две билки се користат за подобрување на функцијата на зглобовите кај возрасните. Маслото од коренот на куркума е богато со калиум и железо, а клиничките испитувања го докажаа неговото благотворно влијание врз зглобовите.

Форевер Ливинг ги комбинираше сите овие корисни состојки во револуционерен додаток во исхраната. Forever Active HA® е идеален придружник на Forever Freedom® и Aloe MSM Gel. Употребувани заедно, овие производи можат да ви помогнат да ја вратите радоста на движењето и повторно да уживате во омилените активности!

*Забелешка:  Содржината на производот, формулите и состојките, објавени на оваа веб страна, се базирани на американските закони и регулативи, кои може да се разликуваат во зависност од производот што се продава во согласност со локалните закони и прописи на земјата увозничка


 

Две гел капсули дневно како додаток во исхраната.

За повеќе инфомации за Forever Active HA® изберете го следниот линк:

Информации за производот Forever Active HA®