Forever Pomesteen Power®

Пробајте ја неверојатната сила на антиоксидантите од калинка, мангостан и други егзотични плодови во Forever Pomesteen Power!

Неспорен е фактот дека антиоксидантите се особено важни за нашето здравје. Forever Pomesteen Power® содржи патентирана мешавина од овошни сокови и екстракти вклучувајќи: калинка, круша, мангостан, малина, капина, сина боровинка и семе од грозје.

473 мл.
  • Супер антиоксидант
  • Уникатна комбинација од овошни сокови и екстракти
  • Егзотичен вкус, допадлив за секого

Неспорен е фактот дека антиоксидантите се особено важни за нашето здравје и благосостојба. Нутриционистите денес најмногу дискутираат за тоа кој плод е најмоќниот антиоксидант, или со други зборови, кој плод содржи најмногу ксантони и има најголем капацитет на апсорбирање на слободните радикали (ORAC). Forever Pomesteen Power® ги има двете, бидејќи претставува патентирана мешавина од овошни сокови и екстракти вклучувајќи: калинка, круша, мангостан, малина, капина, сина боровинка и семе од грозје.

Вредноста ORAC (капацитет на апсорбирање на кислородните радикали) е индикатор до кој степен еден антиоксидант успева да се спротивстави на штетното дејство на слободните радикали. Тој капацитет е многу променлив,  дури и кога се тестира еден ист плод во различни периоди по бербата, вредностите имаат голема варијација. Важно е да се напомене дека сите состојки на Forever Pomesteen Power® се на врвот на листата на ORAC вредностите, особено  плодовите од калинка и мангостан.

Сокот од калинка содржи повеќе полифенолни антиоксиданти од црвеното вино, зелениот чај, соковите од брусница и од портокал. Освен тоа, тој е одличен извор на витамините A, C и E, како и на железо.

Мангостанот е популарно овошје во Азија. Поради извонредниот вкус, кралицата Викторија го прогласила за свое најомилено овошје и оттогаш е наречен “Кралица на плодовите”! Мангостанот има висока вредност на ORAC, исто така  богат е со корисни ксантони. Ксантоните се фамилија на природни хранливи состојки во плодовите кои се супер - моќни антиоксиданти.

Уживајте во неверојатната моќ на антиоксидантите од калинка, мангостан и друго егзотично овошје во Forever Pomesteen Power®!

За повеќе информации за Forever Pomesteen Power® изберете го линкот подолу:

Информации за производот Forever Pomesteen Power®